lauantai 25. tammikuuta 2014

Viikonlopun herkkuja

Ostin perjantain kauppareissulla ison valkokaalin, ehkä liiankin ison. Jääkaapissa on Coleslaw-salaatti muhimassa. Vielä jäi kaalta runsaasti. Niinpä tein silakkapihveille lisukkeen.

Silakkapihvit ja paistettu kaali


Silakkapihvit maustoin suolalla, pippurilla, tillillä ja meiramilla, pyöräytin pihvit ruisjauhoissa ja paistoin voissa. Aina yhtä hyvää

Pilkoin kaalin pieneksi ja paistoin pannulla voi-öljy -seoksessa. Sitten maustoin pippurilla, suolalla ja meiramilla. Paistamisen jälkeen haudutin vielä kannen alla kaalin hyvin pehmeäksi, loppuvaiheessa lisäsin kaksi valkosipulin kynttä.



Creme brulee

2 dl kermaa
1 dl maitoa
1/2 vaniljatanko
3 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria

pinnalle luomuruokosokeria 

Kerma, maito ja vaniljatanko kiehautetaan kattilassa. Keltuaiset ja sokeri vatkataan (ei vaahdoksi). Keitetty kermaseos siivilöidään kananmunan joukkoon koko ajan kevyesti sekoittaen.
Seos annoskulhoihin ja pistetaan uusissa vesihauteessa, 150 astetta noin 40 minuuttia

Jähdytetään jääkaapissa noin kaksi tuntia. Pinnalle ruskeaa sokeria ja kuumennetaan pinta rapeaksi niin että sokeri sulaa.

Sain joululahjaksi tuon kaasulaitteen ja joka kerta tämä brulee onnistuu.... ja hyvää on.

Tästä määrästä tulee kolme annosta.



Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista