Silakkapihvit ja paistettu kaali
Silakkapihvit maustoin suolalla, pippurilla, tillillä ja meiramilla, pyöräytin pihvit ruisjauhoissa ja paistoin voissa. Aina yhtä hyvää
Pilkoin kaalin pieneksi ja paistoin pannulla voi-öljy -seoksessa. Sitten maustoin pippurilla, suolalla ja meiramilla. Paistamisen jälkeen haudutin vielä kannen alla kaalin hyvin pehmeäksi, loppuvaiheessa lisäsin kaksi valkosipulin kynttä.
Creme brulee
2 dl kermaa1 dl maitoa
1/2 vaniljatanko
3 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
pinnalle luomuruokosokeria
Kerma, maito ja vaniljatanko kiehautetaan kattilassa. Keltuaiset ja sokeri vatkataan (ei vaahdoksi). Keitetty kermaseos siivilöidään kananmunan joukkoon koko ajan kevyesti sekoittaen.
Seos annoskulhoihin ja pistetaan uusissa vesihauteessa, 150 astetta noin 40 minuuttia
Jähdytetään jääkaapissa noin kaksi tuntia. Pinnalle ruskeaa sokeria ja kuumennetaan pinta rapeaksi niin että sokeri sulaa.
Sain joululahjaksi tuon kaasulaitteen ja joka kerta tämä brulee onnistuu.... ja hyvää on.
Tästä määrästä tulee kolme annosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti