maanantai 27. tammikuuta 2014

Puutarhaunelmia

Tammikuun loppu, pakkasta noin kymmenen astetta, aurinko paistaa....ja vain hitusen lunta maassa. Päivä oli kaunis, mutten huomannut ottaa kameraa mukaan ulkona liikkuessani. Niinpä istahdin sohvalle ja katsoin ikkunasta ulos; mitä tekisin takapihalla, kun kevät koittaa. Piirtelin umpimähkään paperille nykyiset istutukset - mittasuhteet eivät aivan oikein. Ja piirroksesta puuttuu tietenkin kesäkukat ruukuissa. Olen aina miettinyt että kasvatan takapihan täyteen kukkia, pensaita ja yrttejä - ehkä jotakin juureksiakin. Vain käytävät ja alueet puutarhakalusteille saisivat olla. Sieluni silmillä näen suunnitelmani. Rajoituksia tulee vain siitä, että asun rivitalossa ja pihalle en voi tilata autokuormaa soraa tai kiviä. Mutta ties vaikka jonakin päivänä.

Odotan todella innolla matkaani Nordiska Trädgårdar -messuille. Sieltä saan lisää ideoita ja unelmia. Ehkä kumminkin keväällä lisään hyötytarhaani rakentamalla istutuslaatikoita, kyllä minullakin vasara pysyy kädessä.... Ja jotakin pensaita mahtuu vielä. Voi että odotan kevättä ja lumien sulaamista, vaikka lunta ei vielä ole edes tullut.

Kuvassa oikealla ja ylhäällä kiertää korkea, ruma puuaita. Sen haluaisin vaihdettavan sirompaan ja matalampaan. Voi kun taloyhtiössä muutkin olisivat samaa mieltä, onhan aita jo yli 30 vuotta vanha. Aidan vaihdon jälkeen voisin suunnitella vaikkapa jotakin köynnöstä aidalle ja vierustalle...niin ja poistaisin nurmikon aidan alta, kun sitä on niin vaikea pitää siistinä - sinnekin sopisi kaunis sora kiertämään piha-aluettani...... Ja pionille voisi tehdä oman penkin?


3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Talvella pitääkin ne suunnitelmat tehdä ja keväällä voi heti aloittaa toteutukset

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥vau, hieno suunnitelma! Minä en osaa suunnitella vaan lätkin mitä minnekkin :) :)

aimarii kirjoitti...

Niin ne sanoo, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista