maanantai 20. tammikuuta 2014

Tunnustus ja kokeilua



Sain jokin aika sitten tunnustuksen Kaaos kukkaruuussa -blogista. Minulla on ollut vähän kiireitä enkä ole ehtinyt vastata tunnustukseen kuten en myöskään kirjoittaa tänne. Kiitos tunnustuksesta Pelaguulle. Olen lukenut blogejakin nyt harvakseen, mutta muutamia uusia tuttavuuksia olen löytänyt kuten tunnustuksen antaneen niin myöskin

Kalapuikko neuloo
Mammutin puikot
KPD KoruPoru Design
Karkkipäivä





 Selailen blogeja erityisesti, kun haen ruoka- ja leivontareseptejä kuin myös neuleohjeita. Keväämmällä sitten alkaa puutarhablogit kiinnostaa enemmän.

Viimeisin tuttavuuteni on blogi Karkkipäivä, josta löysin rapean siemennäkkärin ohjeen. Se oli erittäin hyvää ja siitä innostuneena kehittelin oman reseptin ja leivoin vielä toisen pellillisen näkkäriä.

Siemennäkkäri

2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 1/2 dl vehnänleseitä
1/2 dl ruisjauhoja
1 tl ruususuolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl mantelijauhoja
1 dl kuivattua nokkosta
4 dl vettä
1 kananmuna

Sekoita kaikki kuivat aineet ja vesi, anna turvota noin puoli tuntia. Lisää lopuksi kananmuna ja levitä seos uunipellille. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Leikkaa pitsaleikkurilla annospaloiksi vielä, kun näkkäri on lämmintä.


Karkkipäivä-blogin ohjeen mukaan tehty onnistui paremmin.

Kuva otettu salamalla, tämä on oman reseptini mukaan tehty.
Oma resepti vaatii vielä kehittelyä. Paistoaika puoli tuntia ei oikein riittänyt, luulen että seuraavalla kerralla lisään kaksi kananmunaa. Molempien maku on hyvä.

1 kommentti:

aimarii kirjoitti...

Rupesi kiinnostamaan näkkärin teko.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista