tiistai 7. tammikuuta 2014

Uunibroileri

Yritin muistella kuinka Nigellan keittiössä tehtiin uunikanaa. Nigellan tekemänä kana näytti niin herkulliselta, että pakko oli peesata ja tehdä ulkomuistista miltei samanlaista. Minulla ei ollut kanaa vaan tuorepakattu, maustamaton broileri.

Uunibroilerin ohje

1 punainen paprika
1 keltainen paprika
puolet purjosipulista
3 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
pakastettuja kantarelleja
öljyä (rypsiöljyä)
ruususuolaa
mustapippuria myllystä
voita
Yrttisekoitus: persiljaa, rosmariinia, oreganoa ja meiramia
sitruunan mehua

Broileri

Paloittele paprikat, kantarellit ja sipulit vuoan pohjalle, johon on lorautettu vähän öljyä. Hiero broilerin pintaan ja sisälle yrttejä, suolaa ja pippuria. Muutama voinokare vielä koipien väliin ja lopuksi hieman öljyä pintaan.  Laita broileri pedille ja paista noin 160 asteessa reilut kaksi tuntia. Tulihan siitä hyvää, vaikka ei aivan ollutkaan Nigellan ohjeen mukainen. Alkuperäisessä ohjeessa oli sitruunaa, minulla vain mehua.

Maistelin broileria heti uunista otettuani, niinpä unohdin ottaa kuvan valmiista ruoasta. Lisukkeena tarjosin voissa ja öljyssä paistettuja (ei ruskistettuja) kuutioituja perunoita (raakoja), porkkanoita ja bataattia


Yrttibroileri pedillä.


Ilman siivoustakin koti rakastui, kun keräsin kaikki joulujutut kaappiin. Johan niitä olikin katseltu.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

En muista olenko tehnyt tuota versiota, pitää kokeilla joskus.

arleena kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista