sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Aika

Aika rientää, enkä saa tehdyksi kaikkea mitä haluaisin. Juuri kun olin suunnitellut päivän askareet, tulee yllätyksiä. Ja taas aika loppuu kesken. Vein hyötykäyttöasemalle tarpeetonta rojua, mikä asema on erittäin hyödyllinen. Saahan sinne viedä ilmaiseksi kaiken ongelmajätteistä lähtien. Mutta siitä käynnistä. Katsoin ikkunasta ulos ja huomasin, että auton toisessa takarenkaassa on ilma vähentynyt. Minähän en sille osaa (lue halua) tehdä mitään. Siispä rengasliikkeeseen. Siellä avulias rengaskorjaaja ottaa autoni hetken päästä käsittelyyn ja ilmoittaa, että renkaassa on pitkä naula, joka on tehnyt jo pussin renkaaseen - ei voi enää paikata. Sehän pitää kumminkin korjata. Ostan uuden renkaan. Yrittäjä kertoo, ettei heiltä löydy vastaava rengasta kuin muut ovat. Heillä on vain vähän parempia ja kalliimpia. Mutta mitäs se haittaa, jos käy sarjaan, niin laittakaa paikoilleen. Hinnaksi tuli 150 euroa. Ei voi mitään.

Tässä kului taas aikaa ja suunnitelma siltä päivältä meni mönkään. Aika ei riittänyt.

Poikani ilmoitti, että heillä olisi menoja. Voisinko hakea koiran Kokkolaan. Hyppäsin illalla junaan ja seuraavana päivänä koiran kanssa takaisin kotiin Espoosta. Aikaa tuhraantui melkein kokonainen vuorokausi. Mutta kaikilla hyvä mieli ja koira viihtyy luonani. Aikaa meni.

Joka päivä menee monta tuntia aikaa tulevan festivaalin järjestelyissä. Aika ei riitä omiin "töihin", Toivottavasti festivaali onnistuu ja sitten on enemmän aikaa....

Näin ne menee eläkeläisen päivät kiireessä. Monta asiaa pitäisi tehdä kotonakin, kunhan olisi aikaa. Olen kutonut yhdet miesten sukat, ne kudoin junamatkoilla Helsinkiin.

Ostin kauppareissulla Timjamin siemeniä, ja ensimmäiset terälehdet jo pilkottavat. Kohta pääseen koulimaan taimia, ehkäpä onnistisin tällä kertaa timjamin kasvatuksessa. Timjami on niitä yrttejä, joita en ole saanut kasvamaan. Yritys on kova ja aloitin hyvissä ajoin ennen kevättä. Eikä aikaakaan niin meillä on kevät ja kesä. Ja sitten pitäisi olla aikaa.



2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Aika on aina kortilla. Minäkin tarvitsen enemmän aikaa, että saan kaikki tehtyä.
Terhakoita nuo timjamit. Kyllä ne kasvavat tai sitten pitää vain ostaa kaupasta jo kasvanut. Niin minä aion tehdä, kunhan olisi aikaa.

MariL kirjoitti...

Minä ajoin autokoulussa kolmannella ajotunnillani naulaan keskellä maantietä. Renkaaseen tuli puolen kierroksen mittainen pitkittäinen halkeama. Tulipa siinä sitten opittua renkaanvaihtokin ajotunnin lomassa... ja autokoulun opettaja otti rikkinäisen renkaan teoriatunneille opetusmateriaaliksi, kun käsiteltiin renkaisiin liittyviä asioita. Mutta nuo naulat tosissaan tekee pahaa jälkeä ja renkaasta entisen.

Ei kannata murehtia tekemättömiä asioita, joskus vaan asioiden tärkeysjärjestys muuttuu! Mukavia talvipäiviä sinulle! :)

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista