tiistai 29. lokakuuta 2013

Kattoremontista se kaikki alkoi...

Meillä taloyhtiössä teetettiin vesikattoremontti, se alkoi jo pari vuotta sitten ja valmistui viime keväänä. Kesti pitkään erinäisten ongelmien takia. Meidän perheessä oltiin sitä mieltä, että monta vuotta vuotanut kattoikkuna vuorataan umpeen, ja niin tehtiin, vaikka monet asukkaat olivatkin toista mieltä. Ei vuoda kattoikkuna enää. Remontissa piti poistaa huippuimurikotelot katolta ja se imuri oli suorassa yhteydessä liesituulettimeen. No rikkihän se liesituuletin meni taikka sen moottori. Siispä hankittiin uusi liesituuletin jo yli kolmekymmentä vuotta palvelleen tilalle. Ja tietenkin se oli erikokoinen. Niinpä laatoitukseen jäi kammottavat aukot.


Kauan katselin tuota, tai olihan se aika lailla piilossa kuomun alla. Nyt kumminkin syksyllä päätin tehdä asialle jotakin. Kävin paikallisissa rautakaupoissa; toisessa niistä ei ollut myyjää mailla ei halmeilla. Kysyin lähtiessäni, että ovatko myyjät pelästyneet runsasta asiakasmäärää, kun ei yhtään myyjää ole paikalla. Kassaneiti vähän ihmetteli, mitä tarkoitan. Sanoin vaan ettei ole aikaa kovin kauan odotella myyjiä.  Toisessa rautakaupassa ei ollut haluamiani materiaaleja. Siispä lähdin paikalliseen keittiökalustemyymälään.Olin päättänyt ostaa levyn välitilaan. Paikallinen keittiökalustemyymälä Huusholli antoi sopivan tarjouksen asennuksineen välitilalaminaatista. Valitsin väriksi matta valkoisen ja olen ainakin vielä tyytyväinen valintaani. Luin ohjeista, että puhdistukseksi riittää pyyhkiminen tavallisella puhdistusaineella - ei hankausaineilla.



Jos olisi ollut taitava mies kotona, olisi välitilalaatan voinut asentaa itsekin. Se liimattiin suoraan laattojen päälle. Levyt tulivat valmiiksi mitattuina ja leikattuina tehtaalta. Tarvittiin asennuksessa tietysti myös sähkömiestä, kun molemmilta sivuilta piti poistaa ja asentaa uudestaan seinävalaisimet. Laatan asentajan laskussa jäi vähän ihmetyttämään summa ylimääräisestä tuntiveloituksesta, kun työ kesti alle kuusi tuntia. Ihmettelin, mutta  maksoin.

Nyt on siisti laatta välitilassa. Keittiö "valaistui" kummasti, vielä harkitsen seinien maalausta ja lattiamateriaalinkin voisi uusia. Mutta hengähdetään hetki ja harkitaan rauhassa seuraavaa muutosta.

3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Siisti tuli ja mukava, kun ei ole saumoja.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ Näyttää hyvältä! Niinhän se on, että kun jotain kohtaa laittaa, tekee mieli uusia taas jotain vielä lisää :)

Tiina kirjoitti...

Meillä on kova talokuume ja paraikaa roikun täällä netissä pällistelen tapetteja, paneeleita, keittiökaapistoja ym... Käsistähän tämä saattaa lähteä, kun kerran jotain alkaa, se vaara siinä aina piilee :P

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista