Näin sen tein:
3 kg marjasekoitusta: variksenmarjoja, mustikoita, juolukoita, puolukoita
3,250 kg fariinisokeria
6 l vettä
Lisää fariinisokeri kuumaan veteen (niin että sokeri sulaa), kaada sokeriliuos marjojen päälle. Käytä kannellista astiaa. Viikon ajan hämmennä seosta päivittäin ja sitten seos saa seistä kuusi viikkoa. Siivilöi kahdesti ja pullota kierrekorkillisiin pulloihin.
Jännityksellä odotan mitä tuleman pitää.
Pullot jääkaappiin odottamaan joulua. |
Lounaaksi valmistin eilen pannusiikaa ja porkkana/bataattikuutioita. Pannusiika on valmiiksi perattua ja edullisempaa kuin iso siika. Hyvää oli voissa paistettuna. Perunat eivät aina maistu, niinpä usein teen juureksista ja bataatista lisukkeen.
Porkkana/bataattilisuke
Puolikas bataattia
Kaksi porkkanaa
Voita ja öljyä paistamiseen
Ripaus sokeria
Suolaa
Kuivattua persiljaa
Kuivattua meiramia
Pieni rosmariinin oksa
Paistetaan pannulla kypsiksi.
Annoksessa mukana myös kreikkalaista salaattia. |
4 kommenttia:
NJAM!!
♥oi,ruoka näyttää niin hyvältä! Kerrothan sitten miten mehusi/viinisi onnistui... tai onnistui varmasti, mutta miltä maistui. :)
Riitta Sinikka: kerron toki jouluna, miltä juoma maistuu.Täytyy malttaa siihen saakka.
Joulujuoma näyttää hyvältä ja kyllä se näyttää pullossa viiniltä.
Ruoka on myös herkullisen näköistä.
Lähetä kommentti