perjantai 4. lokakuuta 2013

Parsakaalikeitto

Tänään tein keittoa lounaaksi, niin ja päivän lämpimäksi ruoaksi (teen vain yhden lämpimän ruoan päivässä). Kaupassa jo mietin, että mitä keittoa tekisin, viime viikolla tein suppilovahverokeittoa ja sitä ennen kasviskeittoa juureksista - siis ei niitä. Niinpä ostin parsakaalen - keskikokoisen. Tässä reseptini:

Parsakaalikeitto

1 parsakaali, keskikokoinen
2 valkosipulin kynttä
vajaa litra vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2  pkt Koskenlaskija-juustoa, kylmäsavuporo
Hieman oman kasvimaan yrttejä; persiljaa, minttua, oreganoa ja lipstikkaa
1 rkl Maizenaa
Suolaa
1 dl Ruokakermaa (käytin Maitokolmion ruokakermaa)
Raastettua parmesania

Veteen muserretaan kasvisliemikuutio, lisätään pilkotut parsakaalet, myös varsi sekä valkosipulit ja yrtit. Annetaan kiehua kypsiksi, soseutetaan sauvasekottimella. Tämän jälkeen lisätään juusto ja kun se on sulanut sakeutetaan Maizenalla ja lisätään kerma, lopuksi suolaa maun mukaan. Raastoin vielä vähän parmesanjuustoa (ostin tämän Sestrieren maalaismarkkinoilta elokuussa)

Keitto oli hyvää. Söin keiton saaristolaisleivän kanssa, viime viikolla leipomaani leipää on vielä muutama siivu jäljellä.

Parsakaali ja yritit kiehuvat kattilassa.

Puoli pakettia Koskenlaskijaa riittää tähän annokseen.

Koristelin keiton vielä tuoreella persiljalla ja orvokin kukalla, löytyy vielä omasta puutarhasta hallaöistä huolimatta

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista