torstai 3. lokakuuta 2013

Kampanjaan osallistuminen

Syyskuussa on alkanut valtakunnallinen kampanja - Vie vanhus ulos. Tarkoituksenahan on luoda kaikille vanhuksille säännöllinen mahdollisuus ulkoiluun. Kuten me kaikki tiedämme, ei vanhusten palvelutaloissa ole henkilökuntaa tarpeeksi huolehtimaan ulkoilusta. Aloitin omalta osaltani kampanjaan osallistumisen tänään. Sain sysäyksen osallistua tähän hienoon kampanjaan kuntosalikäynneistäni. Kotikaupungissani on eläkeläisillä mahdollisuus kerran viikossa ilmaiseen, ohjattuun  kuntosalikäyttöön, varsinaisesti se on 65+ -ikäisille, mutta vähän alaikäiset eläkeläiset pääsevät mukaan. Kuntosalikävijöitä kannustettiin vierailemaan vanhusten palvelutaloissa. Tartuin tilaisuuteen ja pyrin käymään viikottain.

Vähän meni pieleen ensimmäinen kerta, kun hoitajat (enkä minäkään) eivät  hoksanneet antaa huopaa mukaan pyörätuoliin, syksyinen päivä oli kalsea vaikkakin melko lämmin. Pyörätuoli oli myös minulle uusi tuttavuus. Mutta seuraavalla kerralla paremmin. Sovittiin, että ensi kerralla käymme kahvilassa katsomassa, mitä ympärillä tapahtuu....

Iäkäs herrahenkilö tuntui silminnähden tyytyväiseltä ulkoiluumme. Näin pienikin hetki ulkona raikkaassa ilmassa teki ihmeitä. Kun tulin vanhuksen huoneistoon, hän sanoi hoitajalle, ettei kuule mitään, kun korvat ovat aivan tukossa. Kuinka ollakaan, kun olimme hetken kävelleet ulkona, ei kuulossa näyttänyt olevan vikaa.. Keskustelimme vanhoista rakennuksista, ja huomasin, että pienellä matkalla muistoja palautui mieleen.



Illalla tein lenkin koirani kanssa, sää oli edelleen melkoisen lämmin. On meillä hienot syyssäät.


2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Oletko ehtinyt jo uudelleen ulkoilemaan jonkun vanhuksen kanssa?
Teet arvokasta työtä tai tuskinpa sitä työnä pidät.

annekatariina kirjoitti...

Minä olen luvannut käydä joka torstai. Viime torstaina heillä olikin oma ulkoilupäivä, joten missasin. Taas tällä viikolla uusi yritys. Ei se ole työtä, mukavaa vaihtelua viikkoon.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista