perjantai 18. lokakuuta 2013

Talvi yllättää aina

Sain talvirenkaat vaidetuiksi autoon jo tiistaina hyvissä ajoin ennen lumentuloa. Eilen jo satoi ensilumi, ja tänään lunta tuli enemmän. Tuskin on pysyvää, mutta kivasti valaisee. Huomasin autoillessani kaupungissa, että monet autoilijat ajelivat kesärenkailla - niin varovaista meno oli. Talvi yllättää aina. On se ihme, marraskuuhan lähestyy auttamattomasti.... Toisaalta yllätti talvi minutkin, sillä pihatyöt ovat vielä vaiheessa. Oletan lumen sulavan ja pääsen haravoimaan loput lehdet pihalta pois. Myöskin taloyhtiön yleisiltä alueilta pitäisi vielä vähän haravoida lehtiä - toki on koivussakin vielä lehtiä - kaikki eivät ole maassa.

Ehdin kerätä vain muutaman vaahteranlehden. Luin Heivatut kudelmat -blogista vaahteranlehtikimpuista ja sieltä bongasin ohjeenkin. Suhkutin vähän hiuslakkaa, että säilyisivät jonkin aikaa freesinä.



Lumi peittää takapihan nurmikon ja pensaat, joissa vielä on lehtiäkin. Onneksi ehdin laittaa linnuille "ruokakorit", talitinttejä riittää pihapuussa. Onpahan muutama tikkakin vieraillut nokkimassa talipalloista.


Talitinttejä oli iso parvi, kuvassa näkyy vain kaksi. Oli pako ottaa kuva ikkunan läpi, etteivät pelästyisi.

Jari Sarasvuon keskusteluohjelma on yksi lempiohjelmistani. Hauskaa, että hän taas aloitti oman TV-shovnsa. Keskusteluja katsoessa valmistui toinen kämmekäs, toisen sain valmiiksi viikonlopun Raahen reissulla. Ohje on haettu netistä, ehkä jostakin blogista - en muista mistä olen napannut.


1 kommentti:

aimarii kirjoitti...

Monena syksynä minäkin tein vaahteranlehdistä ruusuja, joksus ruusuoviseppeitäkin. Vaan täällä ei kasva vaahteroita, että olisi lehtiä askarteluun.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista