keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Raahessa

Viikonloppuna olin orkesterin avustajana konserttimatkalla Raahessa. Orkesterin harjoitellessa minulla oli aikaa piipahtaa iltapäiväkävelyllä Vanhassa kaupungissa. Vanhat puutalot ovat kauniita, täällä ne näyttivät hyväkuntoisilta. Erityisesti pidin niistä vanhoista kylteistä ja kauniista katulampuista. Huomasin, että Raahessa myös kaupungin toimistoja, opistoja, lastentarhoja, ym. on sijoitettuina vanhoihin taloihin. Tästä päätellen arvelin talojen olevan erinomaisessa kunnossa.

Kirkko oli sananmukaisesti kirkonmäellä ja jykevien kiviseinien sisällä oli kuulemma täysin kunnostettu vanha kirkko. Harmi vaan että kaikki ovet olivat kiinni, en päässyt ihastelemaan.

Pehr Brahen patsas keskellä liikenneympyrää, täälläkin tietyöt meneillään

Yli 100-vuotias kaunis kirkko.


Vanha kaupunki ei ole museoalue, vaan osa aktiivista kaupunkia.
Yksi museoista meren rannalla.
Raahessa pitäisi käydä kesäaikaan, luulen suuntaavani sinne ensi kesänä. Pieni piipahdus kaupunkiin antoi hyvän kuvan pikkukaupungista. Kaunis merenrantakaupunki.

Ja illan päätti Guardia Nuevan konsertti Raahesalissa Brahe Classican 20-vuotisjuhlassa. Raahessa on myös vilkas kulttuurielämä.

Guardia Nueva, solistina Matti Korkiala


3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Raahe onkin minulle tuttu kaupunki, tosin aikaa on vierähtänyt aikamoisesti, kun siellä oleilin.

Pelaguu kirjoitti...

Myös blogissani on juttua Raahesta. Raahe on hieno kaupunki kaikkine vanhoine idyllisine rakennuksineen. Kivasti olet saanut Raahea kuvattua. Siellä näyttää vielä niin "kesäiseltäkin".

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Minulle Raahe on vieras paikka, mutta kuvistasi nään, että kaunis vanhoine taloineen!

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista