lauantai 2. marraskuuta 2013

Pyhäinpäivänä

Pyhäinpäivänä muistelemme edesmenneitä läheisiämme, ja kynttilät kuuluvat tähän juhlaan. Amerikkalainen Halloween yrittää ottaa jalansijaa myös Somessa, ei saa minua innostumaan. Pyhäinpäivä on pyhäin päivä..



Tein pieniä askarteluja. Kaupungin metsuri on riisunut kuusia pyörätien varrella. Ikäänkuin kehotuksena, ottakaa oksia, ne on jätetty tienvarteen. Siinähän oli askartelumateriaalia miltei kotiovella. Tein havuista kyhäelmän terassille. Päällystin ensin rautalangan havuilla ja kiinnitin siihen pieniä havunippuja rautalangalla kieputtaen. Nyt ei valo riitä edes päivällä ottamaan selkeitä kuvia.


Mustikan varvuista kieputtelin kranssin oveen. Rautalankakehikon päällystin ensin kuusen havuilla ja kiinnitin siihen mustikanvarpukimppuja rautalangalla. Kranssista tein tarkoituksella melko "pöyhkeän". Saatan laittaa siihen valot Adventin aikana. Täytynee etsiä pattereilla toimivaa valosarjaa, ja myöskin sellaista jossa patterit kestäisivät muutaman päivän.




Kuva otettu salamaa käyttäen


Nämä askartelut saavat koristaa synkkiä marraskuun iltoja, ja joulukuussa asennetaan lisää ulkovaloja. Toivottavasti saamme lunta valaisemaan synkkää syksyä.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Hienot kranssi ja ovikranssi. Mustikanvarvuista tulee kestävä, ei varise.
Minäkin kävin tänään metsässämme samalla, kun vietiin kynttilät haudoille.
Otin isoja risuja, joissa on vihreää pintaa ja pienempiä.
Parhaimman ison laitan joulukuusen virkaa korvaamaan ja siihen pitää tehdä kevyet koristeet. Muutakin pitää noista tehdä saa nähdä mitä tulee.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista