keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Hävikkiviikko

Luin Herkkusuun lautasella -ruokablogista nyt vietettävästä hävikkiviikosta. Se pisti vähän ajattelemaan, vaikka olenkin mielestäni tarkka ruoan kanssa. Myös minulla on parantamisen varaa. Tilastot ovat karua kerrottavaa, kuinka paljon heitämme ruokaa roskiin. Pienellä vaivalla ja suunnitelmallisuudella saamme paljon aikaan.

Lisää hävikkiviikosta voit lukea Kuluttajaliiton nettisivuilta:  




Ensimmäistä valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään 4.-10.11. Kuluttajaliitto on haastanut mukaan kumppaneita eri aloilta viestimään kuluttajille ruokahävikin vähentämisestä. Viikon aikana Kuluttajaliitto kumppaneineen nostaa omissa viestintäkanavissaan ruokahävikin esille. Kuluttajille jaetaan vinkkejä, kerrotaan hävikkifaktoja ja ennen kaikkea kannustetaan kiinnittämään huomiota omaan ruokahävikkiin. 




Aamupäivällä tarkastelin jääkaapin sisältöä ja huomasin, että siellä on avaamaton nakkipaketti, jonka parasta ennen -päivä on ollut lokakuun puolivälissä. Miksikähän en ole käyttänyt sitä ajallaan? Avasin paketin ja nuuhkaisin, onko "vanhenemisen" merkkejä. Ei ollut. Valmistin nakkikastikkeen maustaen.

Tavallinen nakkikastike

Paketti nakkeja
Puoli sipulia
2 valkosipulin kynttä
Puolikas keltaista paprikaa (toinen puoli meni salaattiin)
Puolikas vihreää paprikaa (jäi eilisestä risotosta)
2 kuivattua chilipaprikaa
Kuivattua oreganoa
Kuivattua salviaa
ripaus suolaa
1 rkl Vehnäjauhoja suurustamiseen
Voita ja öljyä paistamiseen

Pilkotut sipulit, paprikat ja chilit kuullotetaan kevyesti voi/öljy seoksessa, lisää pilkotut nakit. Paista hetki, lisää vehnäjauhot ja anna "paistua" vielä hetki. Lisää vettä niin että kastikkeesta tulee sopivan sakeaa. Lopuksi oregano, salvia ja suola.

Maistui hyvältä keitettyjen perunoiden ja salaatin kera. Eikä nakit olleet pilantuneet.

Mitään en heittänyt hukkaan ja ruoasta tuli maittavaa, eikä tarvinnut käydä kaupassa. En ole aina ennenkään tuijottanut parasta ennen -päiväyksiin, silloin kun paketti on ollut suljettuna. 


Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista