Ostin kaupasta vacum-pakatun tuoreen broilerin ja pakasteessa olikin viime kesänä tehtyä nokkospestoa vielä jäljellä. Siispä tein näin
Pestobroileri
Kokonainen tuore (tai sulatettu) broileri
Nokkospestoa
Suolaa
Kuivattua oreganoa
Sitruuna
Mustapippuria
Loraus öljyä
Poista broilerista selkäranka, painamalla ja saksilla leikaten lopuksi. Hiero mausteet broilerin pintaan, purista puolikkaan sitruunan mehu ja toinen puoli lohkoina broilerin sisään. Valele pinta kauttaaltaan pestolla. Laita uunivuokaan ja paista 150 asteessa reilut kaksi tuntia. (vähempikin aika voisi riittää, mutta minä paistan kanaruokaa aina tarpeeksi kauan varmistaakseni sen kypsyyden).
Nokkospeston olen valmistanut ryöpätyistä nokkosista, pinjansiemenistä, parmesaanista, pippurista ja öljystä. Pakastin peston jääpalamuotissa.
Tämä oli maukasta. Lisukkeeksi paistoin voi-öljyseoksessa raakoja juureksia (porkkanaa, baataattia, lanttua) ja perunaa. Ja tietysti tarjosin vihreää salaattia, sekä kangasrouskuista tekemääni sienisalaattia.
Jälkiruokana oli Creme Brulee, tästä on tullut jo bravuurini. Teen bruleeta muutaman kerran kuukaudessa ja aina se on yhtä hyvää.
Vain reipas tunti tukevan aterian jälkeen lähdin suunnistamaan ja arvatenkin oli melkoisen raskas metsälenkki. Hauskaa kumminkin oli tarpoa metsässä, yöllä oli satanut ohut lumivaippa.
3 kommenttia:
Njam, varmasti ollut maukasta ruokaa! Ihana tämä Sinun blogisi nimi, siitä tulee heti hyvälle tuulelle.
Onpas herkullista
leenuliini: kiitos. Blogin nimi juontaa lukioaikojen voimistelutunneille. Voimistelunopettaja Lampi löi tamburiinia ja me tytöt kirmasimme liikuntasalissa - hyppy, hyppy..vaihtoaskel hyppy ...ristiaskel...hyppy, hyppy. Silloin tuntui ikävältä, nyt jo kaiholla muistelee niitä voimistelutunteja lähes viidenkymmenen vuoden takaa.
Lähetä kommentti