sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Pestokuorrutettua broileria ja muuta hyvää

Katsoin Foxilta 24Kitchen-ohjelmaa viikolla, jolloin Sara valmisti pestolla kuorrutettua broileria. En tehnyt hänen ohjeensa mukaisesti, mutta mieleen jäi vain tuo pestokuorrutus.
Ostin kaupasta vacum-pakatun tuoreen broilerin ja pakasteessa olikin viime kesänä tehtyä nokkospestoa vielä jäljellä. Siispä tein näin

Pestobroileri


Kokonainen tuore  (tai sulatettu) broileri
Nokkospestoa
Suolaa
Kuivattua oreganoa
Sitruuna
Mustapippuria
Loraus öljyä

Poista broilerista selkäranka, painamalla ja saksilla leikaten lopuksi. Hiero mausteet broilerin pintaan, purista puolikkaan sitruunan mehu ja toinen puoli lohkoina broilerin sisään. Valele pinta kauttaaltaan pestolla. Laita uunivuokaan ja paista 150 asteessa reilut kaksi tuntia. (vähempikin aika voisi riittää, mutta minä paistan kanaruokaa aina tarpeeksi kauan varmistaakseni sen kypsyyden).

Nokkospeston olen valmistanut ryöpätyistä nokkosista, pinjansiemenistä, parmesaanista, pippurista ja öljystä. Pakastin peston jääpalamuotissa.


Tämä oli maukasta. Lisukkeeksi paistoin voi-öljyseoksessa raakoja juureksia (porkkanaa, baataattia, lanttua)  ja perunaa. Ja tietysti tarjosin vihreää salaattia, sekä kangasrouskuista tekemääni sienisalaattia.

Jälkiruokana oli Creme Brulee, tästä on tullut jo bravuurini. Teen bruleeta muutaman kerran kuukaudessa ja aina se on yhtä hyvää.



Vain reipas tunti tukevan aterian jälkeen lähdin suunnistamaan ja arvatenkin oli melkoisen raskas metsälenkki. Hauskaa kumminkin oli tarpoa metsässä, yöllä oli satanut ohut lumivaippa.

3 kommenttia:

leenuliini kirjoitti...

Njam, varmasti ollut maukasta ruokaa! Ihana tämä Sinun blogisi nimi, siitä tulee heti hyvälle tuulelle.

arleena kirjoitti...

Onpas herkullista

annekatariina kirjoitti...

leenuliini: kiitos. Blogin nimi juontaa lukioaikojen voimistelutunneille. Voimistelunopettaja Lampi löi tamburiinia ja me tytöt kirmasimme liikuntasalissa - hyppy, hyppy..vaihtoaskel hyppy ...ristiaskel...hyppy, hyppy. Silloin tuntui ikävältä, nyt jo kaiholla muistelee niitä voimistelutunteja lähes viidenkymmenen vuoden takaa.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista