Yhteishyvän ruokaliitteestä sain idean valmistaa viikonloppuna lounaalle alkupalan; avocado/katkarapucocktail. Tosin vain pääraakaineet otin tuosta Yhteishyvän reseptistä, muuten sovelsin omiani.
Avocadoa alkupalaksi
1 avocado
pari salaatinlehteä
pala tuoretta kurkkua
isoja katkarapuja
sitruuna
Avocado, salaatti ja kurkku pilkotaan, sulatetaan katkaravut. Laitetaan ainekset annosmaljoihin, ja puristetaan sitruunasta mehua avocadopaloille.
Kastike:
Turkkilaista jogurttia
Majoneesia
Kuivattua tilliä
Kuivattua meiramia
Mustapippuria myllystä
Suolaa
Tilkka oliiviöljyä
Sekoitetaan kastike ja lisätään annosmaljoihin. Alkuperäisessä ohjeessa on jogurtin tilalla käytetty kermaa.
Pääruokana oli lihapataa, joka valmistui uunissa Taginepadassa. Naudan ulkopaistista tuli oikein mureaa ja maukasta pitkään haudutettuna. Kuivattu chili mausteena sopi oikein hyvin lihan kanssa.
Jälkiruokana oli helppo pannacotta valmistettuna maidosta, kermasta ja Multi-sokerista. Helppoa ja hyvää pakastemarjojen kanssa.
1 kommentti:
Teillä oli maukkaat herkut.
Katkarapusalaattia pitäisi taas tehdä, vaikka J ei äyriäisiä saa syödä. Kai se muutama lusikallinen voi mennä.
Lähetä kommentti