sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Isompi neule

En ole koskaan tehnyt mitään tunikaa tai hametta neuloen. Mutta nyt olen. Ostin viime kesänä Viron reissulla Saarenmaan torilta aitoa lampaanvilllalankaa. Tämä lanka maksoi muistaakseni 10 euroa/ kilo. Mietin jo hetken mitä siitä tekisin. Lankaa oli muistaakseni puolitoista kiloa ja vielä jäi yksi vyyhti. Löysin Novitan nettisivuilta tämän liivitunikan mallin ja toteutin sen hieman muunnelleen. Ohje täällä

Lanka oli pesemätöntä ja tuoksui vähän lampaalle. Pesin jo kertaalleen Marseille-saippualla käsipesuna. Luulenpa että pesen vielä kertaalleen, nimittäin lanka on myös karheaa ja siitä irtoaa pientä nöyhtää. Pesulla saan neuleesta pehmoisemman. Mutta kuitenkin siirrän pesua tuonnemmaksi. jotta voin kuivattaa ulkona.



Tästä taisi tulla liivihame, pituus tuli vahingossa miltei nappiin - noin polviin saakka. Täytyy vai ostaa alushame (en omista sellaista vielä). Novitan ohjeissa minulla on jostakin syystä aina tulkintavaikeuksia. Tässäkin kavennukset eivät menneet ihan ohjeen mukaan, mutta loppusilmukoiden määrä on kumminkin ohjeen mukainen.

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista