tiistai 10. joulukuuta 2013

Keittopäivä

Tänään oli keittopäivä. Huomasin, että kaapissa oli yksi bataatti ja sellerin varsia. Siispä ruokana oli juuressosekeittoa.

Arkikeitto

1 keskikokoinen bataatti
Sellerin vartta (kourallinen)
Suppilovahveroita, kuivattuja
Pala purjoa
Koskenlaskija-juustoa puoli pakettia
Loraus kermaa
Suolaa, lipstikkasuolaa
Kasvisliemikuutio
Vettä
Kuivattua oreganoa ja persiljaa

Kattilaan vettä vajaa litra ja yksi kasvisliemikuutio. Kuori ja paloittele bataatti, huuhtele selleri ja purjo, pilko joukkoon samoin kuivatut suppilovahverot.  Keitä juurekset kypsiksi, soseuta sauvasekoittimella ja lisää juusto, kerma ja mausteet. Tarkista suola. En lisännyt lainkaan maizena-suurusta kuten tavallisesti, keitosta tuli sopivan paksua.

Hyvää, maukasta arkiruokaa



Katselin FST5:lta Ruotsin Nobel-juhlaillallisia hetken aikaa. Kyllä Suomen itsenäisyyspäiväjuhla kalpenee ruotsalaisten galaasien rinnalla. Nobel-juhlassa yli tuhat vierasta ja pöytiin tarjoilu. Tarjoilijoita oli kuin muurahaisia. Lämmin ruoka ehti varmaan jäähtyä, ennen kuin aloittivat ruokailun. Eivät aloittaneet vaikka vieruskaverilla oli ruoka lautasella:) Meniköhän hyvä ruoka pilalle jäähtyessän, on siellä juhlissa rankkaa.

En seurannut koko ohjelmaa, mutta jälkiruoan valmistuksen ehdin nähdä. On se todellista tiadonnäytettä. Viisi kondiittoria tekee kaksi täyttä päivää työtä saadakseen suklaajälkiruoan taitavasti lautaselle. Kolmesataa annosta oli mennyt pilalle valmistusvaiheessa, kun ohut suklaatötterö oli rikkoutunut. Toivottavasti antoivat rikkimenneet jollekin syötäväksi.

Onhan tuo kaunista katseltavaa. Hauska katsoa kauniita annoksia oman arkiruoan jälkeen:)

1 kommentti:

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥keittosi on varmasti maukasta! Pidän just tuollaisista!

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista