keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kukkia

Kävin tänään hakemassa joulukuusen maalta, sisareni pojanpoika oli reippaana käynyt vaarin kanssa kuusimetsällä ja sain ostaa pikkumieheltä hyvän kuusen. Kuvan näette, kun tuon kuusen sisään koristeltavaksi. Nyt se on ulkona terassilla.

Samalla reissulla hain ensimmäisen satsin joulukukkia koreja varten. Olin jo aikaisemmin testannut, että valkoinen hyasintti ei tuoksu juuri lainkaan. Ostin ensimmäiseen koriin jouluruusun ja valkoisia hyasintteja. Hyasintin kukat eivät ole vielä auenneet, mutta myyjä väitti valkoisessa ruukussa olevan valkoisia, toivottavasti. Syksyllä haetut jäkälät ja sammaleet ovat päässeet vähän kuivahtamaan, vaatii suihkutusta.


Korissa on mukana karamellirasiasta säästämäni ruusu.


Amaryllis jo lopettaa ensimmäisiä kukintojaan.
Vielä käyn ostamassa punaisia kukkia, ehkäpä joulutähtiä ja amarylliksiä. Kukkien hinnat ovat pysytelleet samoissa viime vuodesta, lieneekö siihen vaikuttanut yhä koveneva kilpailu alalla.

Yöpöydälläni on joulunaluskirjana Päivi Storgårdin Keinulaudalla. Rohkeasti hän kirjoittaa kokemastaan sairaudesta, hyvä kirja - suosittelen..

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Kaunis asetelma! Mä lähden kuusenhakuun perjantaina - torilta :P Ei ole omaa tai tutun metsää, josta vois hakea niinku lapsuudessa tehtiin. Hain veljeni kanssa kuusen tutun metsästä. Ihan kahdestaan oltiin ja aina löydettiin tosi hieno ja tasainen kuusi. Pulkassa se sitten tuotiin kotiin tai olkapäällä kannettiin.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista