sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Adventin aikaa

Adventti on alunperin tarkoittanut pientä paaston aikaa ja jouluun valmistautumista. Nyttemmin tästä joulunalusajasta, vaikkakin käytetään nimitystä adventti, on tullut pikkujoulujen viettoon ja iloiseen joulun valmisteluun omistettu aika.
Minä, joka en ilmoittaudu varsinaiseksi jouluihmiseksi, käytän adventin joulun hiljaiseen valmisteluun, kynttilöiden polttamiseen ja joulukoristeaskarteluihin. Hiljaiseen tarkoittaa sitä, etten juokse kaupoissa ja muutenkin pyrin kiireettömään valmisteluun. Minun jouluni on hiljaisuutta ja hyvää ruokaa.  Perinteitä haluan kunnioittaa ja valmistaa muutamia samoja ruokia vuodesta toiseen, mutta aina kokeilen jotakin uutta. Perheeseeni ei enää kuulu pieniä lapsia, joten ne vähäiset lahjat, jotka on tapana hankkia läheisille, löytyvät ruokaostosreissuilla marketista taikka itse tehden.

Tänään Strömsössä valmistettiin juustokakkua - suolaista herkkua lohesta – sitä täytyy kokeilla.

Sytytin ensimmäisen adventtikynttilän itse puupalloista tekemääni kynttilänjalkaan. Lisään kynttilät vasta adventin edetessä.


3 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Minäkin vietän adventin ajan rauhoittuen, ja jatkuu se rauha joulunpyhienkin yli, eli en laittele ruokia tai koristeita, enkä kyllä anna lahjoja tai korttejakaan. Vaikka on meillä pienet lapset, mutta he saavat niin yliannostuksen joulusta koulussa ja päiväkodissa, että haluan pitää jo heidänkin vuokseen kodin "jouluvapaana" alueena. Ja en toden totta ole jouluihminen. ;) Bloginikin pidän jouluvapaana alueena, ei oikein huvita tähän aikaan vuodesta edes muiden blogeja lukea, kun niissä ei muusta puhutakaan... meinasin jo tämänkin hypätä yli pelkän otsikon vuoksi. ;) Rauhallista alkanutta kuukautta sinulle! :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Oi,miten ihana kynttilänjalka! Hyvää, alkanutta joulukuuta!

aimarii kirjoitti...

Hyvää adventtiaikaa ja joulun odottelua

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista