Fetapiirasten ohje
1 pkt Myllyn Paras taikinalevyjä (1 kg)
100 g fetaa
1 dl kuivattuja nokkosia
tilkka vettä
mustapippuria myllystä
kananmunaa voiteluun
Kuivatun nokkosen sekaan tilkka vettä, jotta pehmenee. Hienonna feta haarukalla ja sekoita nokkosten joukkoon, lopuksi lisää pippuria.
Kaulin taikinalevyjä hieman ohuemmiksi ja otin muotilla pyöreitä piirasia, lisäsin fetamassaa toiselle puolelle ja käänsin puoliympyrän muotoiseksi. Lopuksi painelin sivun kiinni ja voitelin kananmunalla.
Täyte ei aivan riittänyt tähän taikinamäärään, lopusta tein viisi joulutorttua.
Paisto 200 asteessa noin 10 min.
Yleensä fetapiirakoihin käytetään pinaattia. Koska minulla on omalta pihalta kerättyä ja kuivattua nokkosta, käytän sen ensin - minulla pinaatti ei menestynyt yrttipenkissä.
Menossa uuniin. |
Valmiit fetanokkospiiraat |
1 kommentti:
Näyttääpä herkulliselta.
Lähetä kommentti