Helteisinä päivinä tulee tehtyä helpohkoja ruokia, etenkin kun iltaisin on tällä vikolla sattunut pakollisia menoja. Pikkupuutarhaakin pitää ehtiä hoitaa.
Makaronilaatikon ohje, käytettyjen raaka-aineiden määrään pitää suhtautua noin määrinä, koska en aivan tarkkaan mittaa - teen vähän näppituntumalla.
400 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
400 g makronia, pientä
pastamakaronia
4 suurta tomaattia
3 dl lihalientä
1 dl nokkosia, tuoreet ryöpätty
ja pilkottu (olisi voinut olla enemmänkin, mutta tämä määrä oli tarjolla)
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia
parmesania
Sipulit pilkotaan renkaiksi ja ruskistetaan kevyesti
jauhelihan kanssa, lisätään suolaa ja pippuria ja lopuksi lihaliemi.
Keitettyjen makaronien joukkoon sipuli-jauhelihaseos sekä kaltatut, murskatut
tomaatit ja nokkoset. Lopuksi tuoretta timjamia, seos uunivuokaan ja parmesanraastetta pinnalle. Paistetaan 170
asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Osa lihaliemestä oli possunfileiden paistolientä, keitetty kasaan tilkalla portviiniä. (käytin myös lihaliemikuutiota kiehuvaan veteen liotettuna)
Tämä oli hyvää ja vähän erilainen kuin tavallinen makaronilaatikko. Kun nuoria nokkosenversoja on saatavilla, käytän niitä moneen ruokaan.
2 kommenttia:
Mun mielestä makaronilaatikko ei suinkaan ole mikään "helppo" ruoka, siinähän pitää erikseen paistaa jauheliha ja keittää makaronit ja sitten vielä laittaa uuniin, mitä en ymmärrä ollenkaan, koska se liha ja makaronithan on jo siinä vaiheessa kypsiä eli syöntikelpoisia. ;) En ole koskaan oikein ymmärtänyt makaronilaatikon ideaa, mutta toisaalta kun en itse syö hiilareita lainkaan, niin paistan vaan sen jauhelihan ja sitten keitän pojille makaronit ja itselle ja miehelle lihan kaveriksi kasviksia. Joskus sitten, jos haluan tehdä oikein "vaikean" ruuan, niin saatan tehdä laatikonkin (ehkä kerran kahdessa vuodessa...), mutta sittenkin pitää tehdä se makaroniton versio erikseen.
Minulle uuniruokien tekeminen tuntuu helpolta, kun varsinaiseen tekemiseen menee noin 15min, ja vielä kun meillä syödään tätä samaa ruokaa pari päivää, niin helpottaa kummasti ruoanvalmistusta.
Lähetä kommentti