lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusruokaa

Nyt seuraa perinteinen juhannusruokapostaus. Uusia perunoita, uunikalaa ja salaattia.

Kaupassa on ollut jo jonkin aikaa suomalaisia uusiaperunoita, maku ei tosin ole se "oikea", mutta toimii. Uusien perunoiden kanssa valmistin uunikalaa, siikaa

Uunisiika:
Suomustin siiat, kuivasin talouspaperilla ja ripottelin sormisuolaa kaloille. Täytin kalat puutarhan yrteilla: oreganoa, timjamia, tilliä, salviaa, persiljaa ja ruohosipulia, sekä purjosipulia ja pippuria. Muutama nokare voita pinnalle ja foliokääre kiinni. Uuni 170 astetta, tunnustelin kypsyyttä 40 min kuluttua ja mehukasta oli.



Kesäinen salaatti:
Marketissa oli "irtomyynnissä" salaatinkerä, muuten olisin käyttänyt oman puutarhan salaattia. Huuhtelin salaatinlehdet ja kuivasin salaattilingossa, lisäsin  kurkkua, tomaattia, uuden sadon sipulia varsineen, pinjansiemeniä ja fetajuustoa sekä ripaus suolaa ja pippuria myllystä . Kastikkeeksi oliiviöljyä vain tilkka salaatin joukkoon, öljyä voi lisätä omalle lautaselle. Tuoretta ja raikasta!


Salaatti tulee ikävän vetiseksi, jos lisää kastiketta taikka öljyä runsaasti. Ja sen loppusalaatin söin iltapalaksi, lisäsin vain hiukan oliiviöljyä!

Jälkiruokana oli mansikkarahkaa.

Huomenna onkin luvassa puutarhan kukkakuvia.

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista