perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kukassa nyt

Onpas hauskaa, että kukkapenkeissä riittää loistoa pitkin kesää. Nyt kukkivat rentoakankaalet, ja nämähän leviävät reippaasti, pitää vähän rajoittaa niiden kasvua. Penkinreunuskasvina aivan upea.



Kivikossa kukkivat vuorikaunokit, patjarikot, lemmikit, mirrinmintut ja muut kivikon kasvit ja tietysti orvokit ruukussa. Keskellä lintujen juottoastia, valettu raparperinlehdelle.


Akilleijakin on levinnyt useampaan penkkiin. Nämä ovat niin sanottuja "maatiaisakilleijoja", olen tuonut jonkun toisen kukkapenkistä monta vuotta sitten. Muistan kun lapsena näitä kutsuttiin kirpuiksi.

Särkyneetsydämet ovat kovin hentokukkaisia tänä kesänä, lineeekö syynä, että vaihdoin paikkaa viime syksynä.



Lempikukkiani ovat tietenkin orvokit, ja erityisesti taivaansiniset... viime kesän orvokit (siementyneet)  nousevat pintaan. Annan niiden kasvaa ja kukkivat sitten loppukesällä.



Goji-marjapensas ei olekaan kuollut eikä paleltunut viime talvena, kovasti pukkaa versoa. Taidanpas tulevana syksynä suojata sen varmuuden vuoksi.


3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Kaunista ja runsasta.

Johanna Rintanen kirjoitti...

Akilleijat - nuo maatiaiset ovat niin suurikukkaisia ja kauniita. Meillä ollaan paraikaa perustamassa kivikkopuutarhaa - vähän tuommoista kun tuo sinunkin =)

aimarii kirjoitti...

Rentoakankaali, akileija ja särkynyt sydän ovat minunkin puutarhani kukkasia - olleet. Vieläkin minulla kasvaa muutama akankaali ja akileija, toivottavasti lisääntyvät.
Goji-pensas olisi mukava hankkia, en ole vaan nähnyt missään, ehkä ei tällä kasvuvyöhykkeellä kasvaisikaan.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista