keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Makaronilaatikko special



Helteisinä päivinä tulee tehtyä helpohkoja ruokia, etenkin kun iltaisin on tällä vikolla sattunut pakollisia menoja. Pikkupuutarhaakin pitää ehtiä hoitaa.
 
Makaronilaatikon ohje, käytettyjen raaka-aineiden määrään pitää suhtautua noin määrinä, koska en aivan tarkkaan mittaa - teen vähän näppituntumalla.

400 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
400 g makronia, pientä pastamakaronia
4 suurta tomaattia
3 dl lihalientä
1 dl nokkosia, tuoreet ryöpätty ja pilkottu (olisi voinut olla enemmänkin, mutta tämä määrä oli tarjolla)
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia
parmesania

Sipulit pilkotaan renkaiksi ja ruskistetaan kevyesti jauhelihan kanssa, lisätään suolaa ja pippuria ja lopuksi lihaliemi. Keitettyjen makaronien joukkoon sipuli-jauhelihaseos sekä kaltatut, murskatut tomaatit ja nokkoset. Lopuksi tuoretta timjamia, seos uunivuokaan  ja parmesanraastetta pinnalle. Paistetaan 170 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.

 






















Osa lihaliemestä oli possunfileiden paistolientä, keitetty kasaan tilkalla portviiniä. (käytin myös lihaliemikuutiota kiehuvaan veteen liotettuna)

Tämä oli hyvää ja vähän erilainen kuin tavallinen makaronilaatikko. Kun nuoria nokkosenversoja on saatavilla, käytän niitä moneen ruokaan.


2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Mun mielestä makaronilaatikko ei suinkaan ole mikään "helppo" ruoka, siinähän pitää erikseen paistaa jauheliha ja keittää makaronit ja sitten vielä laittaa uuniin, mitä en ymmärrä ollenkaan, koska se liha ja makaronithan on jo siinä vaiheessa kypsiä eli syöntikelpoisia. ;) En ole koskaan oikein ymmärtänyt makaronilaatikon ideaa, mutta toisaalta kun en itse syö hiilareita lainkaan, niin paistan vaan sen jauhelihan ja sitten keitän pojille makaronit ja itselle ja miehelle lihan kaveriksi kasviksia. Joskus sitten, jos haluan tehdä oikein "vaikean" ruuan, niin saatan tehdä laatikonkin (ehkä kerran kahdessa vuodessa...), mutta sittenkin pitää tehdä se makaroniton versio erikseen.

annekatariina kirjoitti...

Minulle uuniruokien tekeminen tuntuu helpolta, kun varsinaiseen tekemiseen menee noin 15min, ja vielä kun meillä syödään tätä samaa ruokaa pari päivää, niin helpottaa kummasti ruoanvalmistusta.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista