sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Venlojen viesti

Tämänvuotinen Jämsä-Jukola on takana. Osallistuminen Venlojen viestiin on aina vuosi toisensa jälkeen yhtä palkitsevaa. Sää oli suosiollinen ja maasto "sopivaa". Koska meiltä ei Jämsään ole kuin reilut kolmen tunnin ajomatka, päätin lähteä omalla autolla ja palata kotiin heti Venlojen viestin jälkeen lauantaina. Sain seurata kotisohvalta Jukolan viestiä läpi yön.

Kisakeskus lähestyy...Parkkipaikalta kävely kilpailukeskukseen ja telttapaikan hakeminen on joka kerta yhtä haastavaa, tuntuu että välimatkat ovat valtavan pitkät, vaikka todellisuudessa kaikki on kilometrin säteellä. Siis vaikka en yövy, kokoonnumme joukkueena ennakkoon varatulle telttapaikalle varusteiden vaihtoon ja lepäämään hetkeksi. Alkuhässäkästä selviydyttyä voikin keskittyä omaan toiseen osuuteen, pituus 6,1 km. Kilpailuportista sisään mennessä koen heti yhden järkytyksen. Emitini ei toimi, saan järjestäjiltä lainaksi toimivan kymmenen euron lainahintaan. Mutta suututtaa vaan, että tuo emit just nyt on toimimaton eikä ole edes kuin kuusi vuotta vanha - tietää 65 euron hankintamenoa. Kaikki kunnossa, odotan sisareni tyttären saapumista eka osuudelta, ja sieltähän hän tulee hymyilevänä - sijoitus alle tuhat (joukkueita 1235)!

Päätän tehdä mahdollisimman varman suunnistuksen ja onnistuuhan se - vain yksi rastille lähestyminen epäonnistuu. Tulen väärälle rastille, mutta onneksi saan heti kiinni ja oma rasti on aivan vieressä. Seiskarastilla otan suuntaa kasilta ysille - hups! onneksi huomaan virheeni pian. Muuten menee melko suoraan rastilta rastille, onhan metsässä jo jonkin verran suunnistajien tekemiä polkujakin - suunta ja suunnassa eteenpäin. Tiheikösssä olevat rastit otin tarkasti, ettei tarvinnut pusikoissa haeskella. Pari kertaa uppoan polvia myöden metsäojaan - ei pahempia vammoja. Tuon joukkueeni sijalle 938 ja lähetän sisareni matkaan. Loppu onkin historiaa...viestinviejät suoriutuvat urakasta hyvin ja joukkueemme sijoitus on lopulta 930. Meidän sukujoukkue selviytyy jälleen tyydyttävästi.

Kamera oli matkassa mukana, mutten "muistanut" ottaa kuvia. Tässä osa miesten viestiä odottelevista karttarivistöistä = 7x1624 karttaa.




Jukolaviikonloppu vie vähitään kaksi päivää, toisen viestissä ja toisen toipuessa univelasta - ja taas odotetaan seuraavaa Kuopiossa 2014.

Matkalla ajaessa ihastelin kauniita maisemia. Lupiinit ovat näyttävästi kukassa tien varsilla. Siellä täällä metsätaipaleilla pilkottaa kauniita metsälampia ja järvimaisemia. Suomen Suvi on mahtavaa.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Minä odottelinkin jo tietoa sijoituksesta. TV:ssä näytettiin sijoitukset noin 150 saakka.
Hyvinhän teillä meni, jäitte alle 1000:sta.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista