maanantai 4. elokuuta 2014

Nyhtää tyhjästä tai sinnepäin

Kun on oikeinn kova helle, ei tee mieli pukeutua kauppareissua varten. Mutta silloinpas syntyy ideoita, mitä tekisi ruoaksi ilman kaupassa käyntiä (kun viikonlopusta ei jäänyt tähteitä). Huomasin että minulla on jauhelihaa pakasteessa, kesäkurpitsaa omassa puutarhassa kuin myös yrttejä. Ja pastaa oli kaapissa juuri sen verran että riitti yhteen ruokaan. Ei ihan tyhjästä tarvinnut nyhtäistä, vaikka aluksi siltä tuntui.

Kesäkurpitsa - jauheliha - yrtti -pasta

Ohje


Nauhapastaa
2 kesäkurpitsaa
250 g jauhelihaa
timjamia, oreganoa, ruohosipulia, rucolaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
juustoraastetta
kaksi "ylikypsää" tomaattia

Pasta keitetään suolavedessä sopian kypsäksi. Ruskistetaan jauheliha kevyesti samoin sipulit. Kesäkurpitsat viipaloin ja ripottelin suolaa pinnalle hetkeksi ja kuivasin nesteen viipaleiden pinnalta. Paistoin kesäkurpitsat nopeasti kuumalla pannulla.

Vuoan pohjalle alimmakseksi pastaa, kerros jauheliha-sipuliseosta, kesäkurpitsan viipaleet, pilkottuja yrttejä kourallinen. Ja lopuksi vielä kerros pastaa ja juustoraastetta pintaan. Lisäsin vielä pinnalle tomaattisiivuja. Paisto uunissa 175 asteessa nin 20 min, tai kunnes pintaan tulee väriä.

Tämä oli iseasiassa mehukasta ilman mitään lientä tai munamaitoa.

Itketin kesäkurpitsan viipaleita

Pilkotut yrtit

Pinnalta puuttuvat vielä tomaattiviipaleet

Annos ei ole kaunis, mutta stäkin maukkaampi. Vihreää salaattia vielä lisukkeeksi.

Viikonlopun aikana sain tyynytuunauksen valmiiksi. Ostin aika naanTiimarin loppuunmyynnistä oranssin tyynynpäällisen, joka näytti vähän tylsältä. Ompelin kukkasia pintaan. Sisätyynyn pitäisi olla pulleampi, täytyy hankkia uusi.



1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Herkullista ruokaa.
Kaunis tyyny, sopii väreiltään hyvin sohvallesi.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista