perjantai 29. elokuuta 2014

Sieniretkellä

Osallistuin tänään Marttojen järjestämälle sieniretkelle, meitä oli 6 ilmoittautunutta ja vain kaksi tuli paikalle. Saimme "yksityisopetusta". Nyt sieniä on runsaasti metsissä. Vaikka olen melko tottunut sienestäjä, ei opastettu retki ole pahasta. Opin tänään tuntemaan sikurirouskun ja pikkurouskun sekä kehnäsienen. Sienien runsaudesta johtuen poimin ainoastaan pieniä yksilöitä ja ne olivatkin täysin puhtaita. Sain koriini edellä mainittujen lisäksi kangashaperoita, keltahaperoita, voitatteja, kangastatteja, kangasrouskuja, lampaankääpiä ja yhden herkkutatin.






Nyt on sienet puhdistettu. Kehnäsienet kuumensin ja pakastin tulevaa keittoa varten. Tatit ja lampaankääpät ovat kuivurissa. Rouskut ryöppäsin.

Puhdistetut ja pilkotut sienet.
Haperoista valmistin piirakan. Tarkoitus oli tehdä Marttojen ohjeen mukaan, mutta eipäs minulla ollutkaan perunamuusia pohjaksi. Tein taas vähän mukaellen omalla ohjeella.

Haperopiirakka


Pohja:
100 g suolatonta voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta

Nypitään aineet taikinaksi ja laitetaan leivinpaperilla vuoratun  vuoan pohjalle.

Täyte:
Haperoita
2 sipulia
pala purjoa
suolaa
pippuria
purkki kermaviiliä
2 munaa
2 dl juustoraastetta
1 dl persiljasilppua


Paistetaan sienet ja sipulit, maustetaan (esipaistoin haperot ilman rasvaa ennen varsinaista paistoa), levitetään piirakkapohjalle, pinnalle persiljasilppua. Päälle  kermaviili-kananmuna-juustoraaste -seos. Paistetaan uunissa 200 asteessa kypsäksi.


1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Hieno saalis. Rouskut kiinnostavat ja muutkin, jospa niitä löytyisi.
Muheva sienipiirakka tuli

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista