Nyt on sienet puhdistettu. Kehnäsienet kuumensin ja pakastin tulevaa keittoa varten. Tatit ja lampaankääpät ovat kuivurissa. Rouskut ryöppäsin.
Puhdistetut ja pilkotut sienet. |
Haperopiirakka
Pohja:
100 g suolatonta voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
Nypitään aineet taikinaksi ja laitetaan leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.
Täyte:
Haperoita
2 sipulia
pala purjoa
suolaa
pippuria
purkki kermaviiliä
2 munaa
2 dl juustoraastetta
1 dl persiljasilppua
Paistetaan sienet ja sipulit, maustetaan (esipaistoin haperot ilman rasvaa ennen varsinaista paistoa), levitetään piirakkapohjalle, pinnalle persiljasilppua. Päälle kermaviili-kananmuna-juustoraaste -seos. Paistetaan uunissa 200 asteessa kypsäksi.
1 kommentti:
Hieno saalis. Rouskut kiinnostavat ja muutkin, jospa niitä löytyisi.
Muheva sienipiirakka tuli
Lähetä kommentti