keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Timjami

Miksi en onnistu kasvattamaan timjamia. Ostin Tukholman puutarhamessuilta kuusi yrttiruukkua ja kaikki muut yrtit lähtivät onnistuneesti kasvamaan, mutta timjami kituu. Samoin kävi viime kesänä; ostin useamman valmiin taimen ja vasta loppukesästä sain jonkin verran kasvustoa. Siemenestä kasvattaminen on täysin mahdotonta, ensin siemenet itäävät, mutta taimet ennemmin tai myöhemmin lakastuvat hoidosta huolimatta. Onkohan tuossa timjamin kasvatuksessa jokin niksi?

Koska timjami on yksi eniten käyttämistäni yrteistä, niin haluaisin kasvattaa sitä ruukuissa ja avomaalla kuivattavaksi asti.

Timjami kuvassa alimpana, melkein lakastuneena. Olen käyttänyt siitä jo vihreitä oksia. Korianteri, oregano ja salvia samassa ruukussa vihertävät.

Ostamani parsan juurakot istutin vanhoihin parvekelaatikoihin, kun en hädissäni keksinyt muutakaan neuvoksi. Kestää vielä pari kuukautta ennen kuin saan parsat istutettua ulos. Ainakin vielä näyttävät elonmerkkejä, yksi on jo venähtänyt pitkäksi. Katsotaan mitä tuleman pitää.



... ja edelleen on vanha pikkukamera käytössä.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Samat sanat. Ostin ruukkutimjamin ruokakaupasta ja ajattelin, että se kestää viikkoja ja saan napsia siitä tarvittaessa. Toisin kävi jo seuraavana päivänä alkoi lakastuminen, vaikka kastelin sitä.
En tosiaan ymmärrä miksei se kestä, ruohosipulikin kasvaa ihan kivasti ruukussa.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista