lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kohti kevättä

Tänään tuntui, että oli ensimmäinen kunnon kevätpäivä; lämmintä noin kymmenen astetta, ilma raikas, aurinkoinen ja linnut visertelivät pihapuissa. Malttamattomana kiertelin pihalla, muttei siellä kitenkaan ole vielä mitään suurempaa tapahtunut; perennat nostavat päätään ja sipulikukat aloittavat kukintaansa. Iltapäivällä saatoin istahtaa sohvalle katselemaan ulos vastapestyjen ikkunoiden läpi.

Jouluruusu kituutta ja yrittää kukkia.

Sinisiä pilkahduksia siellä täällä

Vein sisältä  yrttiruukut ulos aurinkoon. Vielä noita saa nostella edestakaisin reilun kuukauden. Kunhan vain pysyvät hengissä. Parsan juurakot ovat vielä hengissä, ohuita parsan varsia on kasvanut. Maistuvat ihan parsalta! Kuten kuvasta näkyy, on timjami kuivannut ruukkuun, vaikka samoissa olosuhteissa  korianteri, salvia ja oregano kasvavat.



Ostin Tukholman puutarhamessuilta kolme pientä härpäkettä, luulin jo että olipas turhia ostoksia. Mutta kyllä ne toimivat ihan oikeasti. Näillä syntyy ohutta siivua ja spiraaleja juureksista. Sitruunapuristimessa tai säilyttimessä sitruuna säilyy käyttökelpoisena noin viikon verran jääkaapissa.


Sitruunamehua on helppo annostella kaatonokasta, kun ensin puristaa hedelmän keskeltä ja mehu nousee ylös.    



Tein ruoalle pienen lisäkkeen punajuuresta. Leikkasin ohuita lastuja ja spiraaleja. Ripottelin päälle vähän suolaa ja öljyä, paistoin 200 asteessa kunnes lastuista tuli rapsakoita.

3 kommenttia:

Pelaguu kirjoitti...

Siellä sentää saa jo nostella yrittejä ees taas, täällä haaveillaan, edelleen! :) Ja samalla nautitaankin hankikeleistä ja kevätahavan polttemista poskista.

arleena kirjoitti...

Nuohan vaikuttavat käteviltä apuleikkureilta .

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ Hyvää Palmusunnuntaita ja kevättä!

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista