Jouluruusu kituutta ja yrittää kukkia. |
Sinisiä pilkahduksia siellä täällä |
Vein sisältä yrttiruukut ulos aurinkoon. Vielä noita saa nostella edestakaisin reilun kuukauden. Kunhan vain pysyvät hengissä. Parsan juurakot ovat vielä hengissä, ohuita parsan varsia on kasvanut. Maistuvat ihan parsalta! Kuten kuvasta näkyy, on timjami kuivannut ruukkuun, vaikka samoissa olosuhteissa korianteri, salvia ja oregano kasvavat.
Ostin Tukholman puutarhamessuilta kolme pientä härpäkettä, luulin jo että olipas turhia ostoksia. Mutta kyllä ne toimivat ihan oikeasti. Näillä syntyy ohutta siivua ja spiraaleja juureksista. Sitruunapuristimessa tai säilyttimessä sitruuna säilyy käyttökelpoisena noin viikon verran jääkaapissa.
Sitruunamehua on helppo annostella kaatonokasta, kun ensin puristaa hedelmän keskeltä ja mehu nousee ylös. |
Tein ruoalle pienen lisäkkeen punajuuresta. Leikkasin ohuita lastuja ja spiraaleja. Ripottelin päälle vähän suolaa ja öljyä, paistoin 200 asteessa kunnes lastuista tuli rapsakoita.
3 kommenttia:
Siellä sentää saa jo nostella yrittejä ees taas, täällä haaveillaan, edelleen! :) Ja samalla nautitaankin hankikeleistä ja kevätahavan polttemista poskista.
Nuohan vaikuttavat käteviltä apuleikkureilta .
♥ Hyvää Palmusunnuntaita ja kevättä!
Lähetä kommentti