sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lihapata

Olen tykästynyt lampaan- ja karitsanlihaan. Ostin marketista maakunnan lammasfarmin tuottamaa karitsanlihaa. Valitsin halvinta ruhonosaa elikkä keittolihaa. Mutta siitä saa mainion lihapadan esim. Taginessa.

Karitsanlihapata


Neljä karitsan keittolihapalaa luineen
3 isoa valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 kuivattu chili
Rosmariinin oksa
Kuivattua minttua
Mustapippuria
Suolaa

Paloittele liha irti luista sen verran kuin lähtee, paista kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa niin että lihat saavat vähän väriä. Lisää pannulle sipulit ja mausteet. Kunoa lihat uunivuokaan ja lisää hieman vettä paistinpannuun. Kaada vesi lihojen päälle. Anna hautua uunissa 150 asteessa noin kolme tuntia. Tulee mureaa ja hyvää.



Pääsin tänään katsomaan pientä vauvaa. Ja olihan prinsessa niin pieni, että neulomani myssyt olivat isoja. Niinpä neuloin tänään illalla pienen kypärämyssyn, jonka pikku-prinsessa saa huomenna. Neuleesta ei ole kuvaa, mutta malli on perus kypärämyssy - tietysti vaaleanpunaisena.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Njam! Tota vois kyllä ehdottomasti kokeilla :)

arleena kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa. Taginepata on mainio hauduttamiseen. Tein naudanlihasta samanlaisen version.

On todella suloinen pieni tyttö, oli varmasti mukava käydä katsomassa.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista