Paistetut vuohenjuustokiekot kuusenkerkkäsiirapilla
Vuohenjuustoa pötkö ("kuoripäällistä"), minulla oli Juustoportin vuohenjuustoa
Kuusenkerkkäsiirappia (oma valmiste)
Tuoretta timjamia
Saaristolaisleipää
Leikkaa vuohenjuusto annospaloiksi, lisää pinnalle kuusenkerkkäsiirappia ja tuoretta timjamia. Paista grillivastuksen alla, 220 asteessa, kunnes pinta saa väriä ja juusto on sulanut keskeltä. Leikkaa saaristolaisleipä (minulla oli virolaista mausteleipää) tikuiksi ja paista voissa molemmin puolin. Leipätikuista tulee rapeita ja niillä voi käyttää paistetun vuohenjuuston syömiseen.
Vuohenjuusto olisi hyvä olla sitä suurempaa kiekkoa, mutta sitä ei valitettavasti ollut meidän kaupassa.
Valkosipuliperunat Annen tapaan
Perunoita
Sipuli
3 valkosipulin kynttä
Tuoretta timjamia
2 dl kermaa
Voita
Kuori perunat ja viipaloi, kuivaa talouspaperilla. Kuullota perunat ja sipulirenkaat voissa, ei paisteta niin että saavat väriä. Laita vuokaan ensin kerros perunoita ja sipulia, hakatut valkosipulit ja timjami seuraavaksi ja pinnalle vielä perunoita. Kaada kerma vuokaa. Paista 175 asteessa, kunnes on kypsää..
Kermaa tähän annokseen olisi voinut käyttää vajaat kaksi desilitraa, mutta hyvää oli näinkin. Timjamin määrä maun mukaan
Perunoiden kanssa tarjosin ruisjauhotettuja, voissa paistettuja muikkuja.
1 kommentti:
Olipa tuo vuohenjuusto-saaristolaisleipä herkullisen näköistä.
Muikut myös herkkuani, mutta kun se nahka rajoittaa toisella jää kokeilematta.
Lähetä kommentti