perjantai 19. heinäkuuta 2013

Viron matka, Vol 2

Saarenmaan retki jatkui Muhun saarelta pääsaarelle, jonne johti pengertie. Joutsenet ja monet muut vesilinnut parveilivat rannan tuntumassa.


Hyvää tietä matka jatkui joutuisasti Saarenmaan pääkaupunkiin Kuressaareen. Sinnekin oli vanhojen kauniiden rakennusten seuraksi rakennettu suuria kauppakeskuksia ja muita liikerakennuksia.

 


Liikenneympyrän purjeet toivottivat tervetulleeksi Kuressaareen

Viehättäviä, kapeita kujia ja siistiä katumaisemaa Kuressaaressa

Kirkko keskellä kylää.

Kukkaloistoa omakotitalon takapihalla

Vapaussodan muistomerkki kaupungin keskustassa

Ravintola aurinkoterasseineen, viehättävä paikka
 Kaunis aurinkoinen sää suosi meitä matkamme aikana. Saatoimme tyytyväisin mielin lähteä kotimatkalle mukanamme pienet ostokset Saarenmaalta. Virolainen voi on hyvää ja sitä piti ostaa mukaan, samoin juustoja. Koska Saarenmaalla on suuret lammasfarmit, niin tietenkin hankin villalankoja paikalliselta toriyrittäjältä. Käsityöpuoteja oli runsaasti ja toinen toistaan taitavammin tehtyjä töitä oli tarjolla. Vielä ostin "torimummon" kaikki loput kanttarellit, jotka on poimittu puhtaasta saaren luonnosta. Sain pari litraa viidellä eurolla, hyvin säilyivät kotiin saakka..

Merkillepantavaa on, etten nähnyt yhtään roskaa Kuressaaren kaduilla ja kujilla!

Oreganoa kasvoi villinä tien varsilla.

Lihulassa venäläisen kirkon rauniot, tuleekohan jykevien tiiliseinien suojaan uusi rakennus, aika näyttää

2 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ vau, onpa sielläkin hienoa! Viro on minulle ihan vieras paikka, kun en ole kuin kerran käynyt, mutta kannattaisi näemmä mennä..

aimarii kirjoitti...

Olet löytänyt paljon kaunista kuvattavaa Virosta. En ihmettele.
Minä olen Viro-fani, vaikken niin usein siellä ole käynytkään. Kuresaaressa kuitenkin liki parikymmentä vuotta sitten. Viro on hieno maa ja ihmiset ystävällisiä. Viron kieli on kiehtonut minua niin, että aloin opetella sitä vuosia sitten, kyllä se joten kuten on hallussa.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista