keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Aspegrenin puutarhassa

Kävin eilen naapurikaupungin Pietarsaaren Jaakon Päivillä; muutamassa taidenäyttelyssä, hattumaakarin ja käsityöläisten puodissa sekä tutustumassa Runebergin käymään koululuokkaan.Näyttelyiden jälkeen piipahdin Aspegrenin puutarhassa.

Aspegrenin puutarhassa kukkivat kesän perennat ja siellä on myös rehevä hyötypuutarha. Hyötykasvit kasvavat osittain perennojen kanssa rinnan samassa penkissä. Olisin kaivannut puutarhassa enemmän kyltitystä, jotta tietäisin kasvien nimet. Osa kasveista oli minulle tuntemattomia. Nyt ei sattunut olemaan opastettua kierrosta. Mutta kaunista oli. Alla  muutama otos.

Aspegrenin puutarhan vanhassa pappilassa pidetään  myös konsertteja ja muita tapahtumia.  Puutarhan yhteydessä on kahviokin, josta saa ostaa herkullisia leivonnaisia ja myöskin lounasta on tarjolla.

Muhkea parsa

Kaalilaatuja oli paljon ja osa niistä oli istutettu kukkapenkkeihin.

Maissi oli ehtinyt jo kukkaan

Hyötykasveja oli paljon ja syksyllä on tulossa kasvimarkkinat, jolloin voi ostaa puutarhan satoa.
Timajamia voisi kotonakin istuttaa maanpeittokasviksi.

Liloja oli useammassa penkissä.

Syysleimujakin oli useampaa väriä ja monessa paikoin.


Kävin Anu Tuomisen taidenäyttelyssä Tupakkamakasiinissa. Veikeitä installaatioita oli hyvin monta, niistä voisi saada ideaa...




Pietarsaaren kaupunkifestivaali Jaakon Päivät jatkuvat koko viikon ja siellä on monipuolista ohjelmaa joka päivälle. Suurimmaksi osaksi esitykset ovat ilmaisia.

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Tuolla Aspegrenin puutarhassa pitäisi joskus kyllä päästä käymään! Hauskoja tällaiset kesätapahtumat taidenäyttelyineen :)

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista