sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Keitetty kana

NamiNamastessa sain nauttia illalliseksi keitettyä kanaa (vai oliko broileria), se oli mehukasta ja maukasta. Niinpä kaupan kylmätiskiltä etsin ja löysin pakastettua suomalaista Pajuniemen  luomukanaa. Yritin hakea netistä ohjeita, löysin muutamia ja sovelsin omaa keitosta lukemani perusteella.

Keitetty kana

Pakastettu kana sulatetaan ( 1 vrk), ryöpätään kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Kaadetaan vesi pois kattilasta.

Laita kana kattilaan, vettä sen verran että kana juuri ja juuri peittyy. Lisätään kokonaisia pippureita (mustapippuria), suolaa, yksi sipuli, kaksi pientä porkkanaa ja yrttejä maun mukaan. Käytin oman puutarhan tuoreita yrttejä; niputin timjamia, oreganoa, oksan rosmariinia ja salviaa.

Keitä kanaa 2-3 tuntia hiljaisella lämmöllä kannen alla.

Ota kanaliemi talteen ja käytä se kastikkeena, lopun voi pakastaa.

Kanasta tuli oikein herkullista ja pieni kana syötiin kahteen pekkaan - niin hyvää se oli.

Liemi on jo vähän haihtunut kahden tunnin keittämisen jälkeen.

Annos keitettyä kanaa, riisiä, kastikkeena keitetty kanaliemi  ja salaattia.

Aperitiiviksi tälle aterialle sopi maitohorsmamehu, ohjeen horsmamehun tekemiseen löydät täältä. Herkkusuun lautasella -blogista olen bongannut monta hyvää ja hyödyllistä luonnonyrttiohjetta.

  
Lasissa vielä lämmin maitohorsmamehu, höyryävänä.

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista