sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Vadelma-suklaamousse

Tänään pääruokana oli viljapossun uunilihaa. Niinpä ajattelin tehdä makeaa jälkiruokaa. Virosta ostin tummaa suklaata ja omassa puutarhassa valmistuu vadelmia joka päivä. Siinäpä raaka-aineet vaadelma-suklaamousseen. Osviittaa tekemiselle hain Yhteishyvän resepteistä vähän mukaellen.

Vadelma-suklaamousse

2 dl tuoreita vadelmia
2 rkl luomuruokosokeria
Keitä näitä kattilassa juuri sen verran että sokeri sulaa, vadelmat saavat jäädä lähes ehjiksi. Laita vadelmaseos annoskulhoihin ja jääkaappiin jäähtymään.

Mousse:
100 g tummaa suklaata
2 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista

Sulata suklaa vesihauteessa, jäähdytä, lisää kahvi, vaniljasokeri ja keltuaiset koko ajan vatkaten.

2 kananmunan valkuaista
4 rkl ruokosokeria
ripaus suolaa

Laita valkuaiset ja ripaus suolaa kulhoon, vatkaa lähes valmiiksi, lisää loppuvaiheessa sokeri ja vatkaa kunnes valkuaisvaahto on valmista.

Yhdistä suklaa- ja valkuaisvaahto varovasti keskenään. Lisää suklaaseos vadelmien päälle annoskulhoihin. Lopuksi pinnalle tuoreita vadelmia ja sitruunamelissaa koristeeksi. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.



Annostelin Ultima Thule -ryyppylaseihin. Annos olisi näyttävämpi laakeassa varrellisessa jälkiruokamaljassa. Minulla ei ole niitä, täytyy hankkia.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Tämän täytyy olla hyvää, koska kuulostaa niin herkulliselta.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista