Vadelma-suklaamousse
2 dl tuoreita vadelmia
2 rkl luomuruokosokeria
Keitä näitä kattilassa juuri sen verran että sokeri sulaa, vadelmat saavat jäädä lähes ehjiksi. Laita vadelmaseos annoskulhoihin ja jääkaappiin jäähtymään.
Mousse:
100 g tummaa suklaata
2 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista
Sulata suklaa vesihauteessa, jäähdytä, lisää kahvi, vaniljasokeri ja keltuaiset koko ajan vatkaten.
2 kananmunan valkuaista
4 rkl ruokosokeria
ripaus suolaa
Laita valkuaiset ja ripaus suolaa kulhoon, vatkaa lähes valmiiksi, lisää loppuvaiheessa sokeri ja vatkaa kunnes valkuaisvaahto on valmista.
Yhdistä suklaa- ja valkuaisvaahto varovasti keskenään. Lisää suklaaseos vadelmien päälle annoskulhoihin. Lopuksi pinnalle tuoreita vadelmia ja sitruunamelissaa koristeeksi. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
Annostelin Ultima Thule -ryyppylaseihin. Annos olisi näyttävämpi laakeassa varrellisessa jälkiruokamaljassa. Minulla ei ole niitä, täytyy hankkia.
1 kommentti:
Tämän täytyy olla hyvää, koska kuulostaa niin herkulliselta.
Lähetä kommentti