sunnuntai 30. elokuuta 2015

Sienipiirakka

Tämä on ihan tavallinen sienipiirakka. Sieniä on vain melko vähän metsissä. Löysin tasan viisi lampaankääpää. Piirakkaan käytin lampaankääpien lisäksi viime syksyn kuivattuja haperoita kourallisen. Kuivatut haperot liotin vedessä.

Sienipiirakka


Pohja:

125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
suolaa
3/4 dl kylmää vettä

Nypi taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan, esipaista noin 10 min 225 asteessa. Pistelin piirakkapohjan haarukalla.

Täyte:

noin 5 dl sieniä pilkottuina
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
suolaa
Nämä paistetaan/kuullotetaan pannulla öljyssä.
Sieniseoksen päälle vuokaan mozzarella-juustoraastetta, ja munamaito viimeiseksi: 2 munaa, 2 dl maitoa, 2 dl juustoraastetta

Paistetaan vielä noin puoli tuntia.

Piirakasta tulisi täyteläisempi, jos käyttää kermamaitoa taikka korvaa osan maidosta kermaviilillä.

Lampaankääpä muuttuu paistettaessa kellertäväksi.



Toivon mukaan sieniä löytyy vielä, eikä tule hallaöitä. Tällä hetkellä sienisato näyttää meidän leveysasteella hyvin niukalta.

Pitkästä aikaa tein myös siemennäkkäriä, ja sehän maistuu pelkän levitteen kanssa taikka ihan ilman.


1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Herkullinen sienipiirakka. Siemennäkkäriä olen suunnitellut, pitää vain tehdä se.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista