tiistai 8. syyskuuta 2015

Pienen puutarhan ihmetyksiä

Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhan hoito. Mutta kun taito ei riitä eivätkä ilmat ole kohdillaan koko kesää, niin tässä on lopputulos. Chilipaprikat eivät muutu punaisiksi, ei sitten millään. Olen kiikuttanut koko syksyn niitä sisälle ja ulos. Nyt pysyvät sisällä. Mutta ei punaisuuden häivääkään. Taidan kuivattaa nämä vihreinä.



Alla oleviin tummiin chileihin otin siemenet Kroatiasta tuoduista kuivatuista. Lajike on voimakasmakuinen ja voimakkaalta nämäkin maistuvat.  Kuivatan myös nämä talven varalle.




Siemenestä kasvatin alla olevat kirsikkatomaatit. Taimet kasvoivat hyvin ja myöskin aurinkoisella terassilla tomaatit ovat kasvaneet kiitettävästi. Ei vaan ole yhtään ainoata punaista kirsikkatomaattia syntynyt. Mutta kaikkea ei voi saada.


Jotakin sentään sain runsaasti; tilliä, persiljaa, oreganoa ja lehtikaalia on riittänyt runsaasti kuivattavaksikin. Näiden sato on vuosi vuodelta yhtä hyvä. Samoin muutamasta vadelmapensaasta sain monta litraa isoja, makeita vadelmia.

Ja pienet tyrnipensaani antavat jo satoa, ainakin muutaman marjan.




2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Silleen taitaa olla, ettei kaikkea saa. Vaan eipä ole taidoistasi kiinni, vaan tämän kesän syyksi voit pistää, ettei punaista väriä ole riitänyt chileillesi, eikä tomaateille.
Älä lannistu, ens keväänä uudelleen.
Pirtsakkaa syksyä sinulle.

MaaritKoo kirjoitti...

Kylväjä ja istuttaja tekee parhaansa, siihen miten mikin loppujenlopuksi kasvaa ei voi paljon vaikuttaa. Hyvää syksyä!

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista