Kvinoa eli kinua on eteläamerikkalainen
hiilihydraattipitoinen ruokakasvi. Se ei ole heinäkasvi kuten viljat, mutta
sitä käytetään ruoanvalmistuksessa viljojen tapaan. Sen lehtiä voidaan syödä
lehtivihanneksen tapaan. Kvinoassa on enemmän proteiinia
kuin riisissä tai muissa viljoissa ja se sisältää paljon ravintokuitua,
fosforia,
rautaa
ja magnesiumia.
Lehtikaalisalaatti
1 dl kvinoa (keitetään miedosti suolatussa vedessä)
Lehtikaalia pieneksi pilkottuna
Punajuurikkaan lastuja kevyesti paistettuna (punajuurikkaat omasta puutarhasta)
Avokadoöljyä
Suolaa
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään salaatiksi. Kaalit pehmenivät vähän öljyssä.
Yksinkertaista ja helppoa, vieläpä maistuvaa
Eilinen suunnistusreissu ei kaikilta osin onnistunut, mutta paluumatkalla löysimme suppilovahveropaikan ja löytyihän niitä sieniä.
Kesä loppuu eikä kaikki kukat ehdi aueta. Nyt vasta yksi auringonkukka on puhjennut täyteen loistoonsa. Pituutta ovat kyllä kasvaneet pari metriä. Kuudesta auringonkukasta taitaa tämä yksi vain kukkia tänä syyskesänä.
..eikä gladioluksilla ole parempi tilanne. Kauniita olisivat kunhan olisin saanut ne kukkaan aikaisemmin.
2 kommenttia:
Varmasti hyvää. Ja suppiksiakin. :)
Kiitos salaattivinkistä, täytyypä kokeilla!
Lähetä kommentti