keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kirsikat linnuille

Pienikin puutarha vaatii jatkuvaa hoitoa. Huomasin tämän nyt taas, kun lähes kaksi viikkoa olin suunnistamassa, välillä piipahdin kotona pesemässä vaatteita. Virosta palattuani sain todeta, että ensimmäistä vuotta satoa tuottava kirsikkapuu oli putsattu miltei tyhjäksi. Vain kolme kirsikkaa jäljellä. Maistuivat hyvin linnuille. Ja muutenkin vähän on huonossa hapessa puutarhan kasvit siellä täällä.

Viron suunnistusviikolla paistoi aurinko ja maastot olivat haastavia ja osin rasittavia. Mutta suunnistus sujui siitä huolimatta melko hyvin. Tässä kuvassa olen lähdössä kaupunkisuunnistukseen (sprinttikartalla). Muuten tuokin meni hyvin, mutta kartassa oleva avonainen portti olikin kiinni ja tuli ylimääräinen kierto. Tallinnan rastiviikon järjestelyistä vastasivat reippaat nuoret, kaikki alle 30 vuotiaita. Järjestelyt toimivat sujuvasti ja oli mukava seurata iloisten nuorten puuhaa.


Virolaiset vai pitäisikö sanoa eestiläiset ovat ystävällisiä niin liikenteessä kuin muutenkin. Auliisti antoivat tietä jalankulkijoille ja autoilijoille risteyksissä. Tallinnassa kävin eka kertaa Karnaluksissa, onhan se mahtava paikka käsityötarvikkeiden ostamiseen - kunhan olisi tiennyt mitä tarvitsee. Sitten seuraavalla kerralla.

Kadriorgin puiston ruusutarhaa.


Mutta puutarhaan: Vadelmia tulee muutamasta pensaasta paljon ja mansikoitakin sain pienestä maasta muutaman litran. Ötökät vaivaavat niin papuja kuin lehtikaalia, ja tomaateissakin on joku nakertaja. Tarkempi perehtyminen yrttien ja vihannesten kasvatukseen olisi tarpeen. Vielä kukkii sadonkorjuuaikaan.




2 kommenttia:

MaaritKoo kirjoitti...

Kivat kuvat. Mahtava on ruusutarha.
Etanat pureskelevat reikiä ruusupavun lehtiin ainakin täällä.

arleena kirjoitti...

Mukavia suunnistusreissuja näyttää olleen sekä Göteborg että Tallinna.
Harmi kirsikoita, olisi kannattanut laittaa harsoa ympärille.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista