tiistai 4. elokuuta 2015

Viehättävä GöteborgVietin viikon Göteborgissa suunnistusviikolla. Göteborgissa olen piipahtanut myös muutama vuosi sitten, mutta nyt viivyin kauemmin. Ainoa miinus matkalla oli jokapäiväinen sade, ainoastaan viimeisenä päivänä paistoi aurinko koko päivän.

Mutta kaupunkina Göteborg oli kaunis, pieni suurkaupunki. Satamakaupunki, jossa kaikki telakat oli jo lopetettu, mutta "kuoret" jätetty jäljelle. Telakoista muistuttivat nostokurjet, hissit ja vanhoihin tehdasrakennuksiin tehdyt hotellit ja asuinkerrostalot. Siellä on haluttu säästää kaikki mitä on voitu. Vanhoja seiniä ei ole purettu, vaan sisätilat on vain uusittu. Asuimme myös vanhaan telakkarakennukseen tehdyssä hotellissa, Quality 11.

Kaupungin halki virtaavan Göta-jokea pitkin kulki säännölliset lauttavuorot ja kaupunginosasta toiseen oli helppo kulkea lautalla. Keskustassa oli säilytetty myös ns. maaherrantaloja, joiden alakerros oli rakennettu kivestä ja pari seuraava kerrosta puusta. Oppaan mukaan suurin osa on tällä hetkellä vuokra-asuntoina. Ja se vihreys pisti silmään, suuria puistoja, kauniita istutuksia ja huipennuksena laaja ruusupuisto.

Nyt kun viikon teemana oli suunnistus, haluaisin matkustaa joskus vielä lomalle Göteborgiin ja tutustua myös sen laajaan kulttuuritarjontaan.

Muutama kuvapläjäys sateiselta matkalta:

Muistutus vanhasta Eriksbergin Mekaanisesta tehtaasta. Vain hissinosturi jäljellä.100-vuotias Masthuskyrkan, materiaalina käytetty paljon puuta

Lumpeen kukka palmuhuoneen vieressä.

Maaherrantalo, taaempana oli kokonainen kortteli näitä vanhoja puutaloja

Sprintin maaliviitoitus, oikealla hotelli Quality 11

Minigolfia keskellä kaupunkiaKotiin palatessa huomasin, että toukat olivat vallanneet lehtikaalet. Sain pelastettua yhden kuivurin verran. Nyt peitin kaalet uudelleen harsolla, vielä syyssadon toivossa.

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista