torstai 25. syyskuuta 2014

Sadonkorjuuta

Ilmat viilenee vähitellen ja päätin kaivaa kaikki juurekset kasvimaasta. Ei niitä enää paljon ollut jäljellä. Muutama palsternakka, mustajuuri ja porkkana. Tein lounaaksi juuressosekeittoa, johon käytin kaikki mustajuuret, pari palsternakkaa, porkkanoita, hieman lehtikaalia ja valkokaalen kannat. Ihan hyväähän siitä tuli.

Porkkanan kasvatus oli kokeiltavana tänä kesänä. En taida enää ensi kesänä kylvää niitä, kasvimaan maa-aines ei sovellu porkkanan kasvatukseen.

Porkkanat eivät kasvaneet kovin hyvin, niistä jouduin heittämään pois mustuneita kohtia. Mikä lie.

Kokeilin pitkästä aikaa tehdä hapankaalta. Minulla sattui olemaan ainoastaan yksi puolentoista kilon kaali, joten purkkiin tuli nuijimisen jälkeen melko vähän. Mutta odotan, että muhii hyvin painoviritysteni alla ja saan pari pientä purkkia valmista hapankaalta.

Ohjeet otin Eilistä & Paistoa -blogista. Mitäs hyvää ohjetta toistamaan, voit lukea ohjeen tästä.

Nuijitaan ja purkitetaan, lisäsin joukkoon sipulin ja kaksi valkosipulin kynttä sekä ruususuolaa.


Painona vettä pakastepusseissa, purkki ja kivi. Toivon mukaan viritys toimii.

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista