tiistai 9. syyskuuta 2014

Luumupiirakka

Luumut alkavat kypsyä puutarhassa. Ja niitä tulee runsaasti, ja kypsyvät vähän kerrallaan. Poimin kypsyneet ja tein luumuhilloa joulutorttuja varten sekä valmistin netistä löytämäni ohjeen mukaan luumupiirakan.

Oksat notkuvat luumujen painosta.

Luumupiirakka


Pohja:
100 g suolatonta voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voi ja sokeri vaahdotetaan, lisätään kananmuna ja jauhot. Laitetaan taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja päälle luumuja. Halkaisin luumut ja poistin kivet, en pilkkonut sen kummenmmin, koska ovat melko pieniä.


Murupäällinen:

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl mantelijauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g voita

Kuivat aineet ensin kulhoon ja sekoitetaan, nypitään voi joukkoon. Tätä muruseosta oli liian paljon tuolle piirakalle. Ohjeessa sanottiin että käytä 26 cm vuokaa. Minun vuokani oli 25 cm halkaisijaltaan, elikkä liian pieni. Vähintään 28 cm halkaisijaltaan oleva vuoka lienee sopiva. Seuraavalla kerralla isompaan vuokaan.


Paistetaan piirakka kypsäksi 175 asteessa noin puoli tuntia. Piirakasta tuli hieman kirpeän makuinen, mutta hyvä, ja olisi maistunut jäätelön kanssa.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa. Jos luumut ovat vähän kirpakoita, niin muruseosta saa kai olla reippaamminkin. Eli sinulla oli varmaan sopivasti.

Päärynäpuun varjossa kirjoitti...

Se on jännä, kun luumut muuttuvat kypsennettäessä kirpeiksi. Sama on hillon kanssa. Hillo sopiikin parhaiten suolaisten ruokien lisukkeena. Muruseos kuulostaa hyvältä luumupiirakan päällä.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista