lauantai 12. heinäkuuta 2014

Savustuspönttö

Ostin marketista savutuspöntön, ruostumatonta terästä. Ei mikään merkkituote, hinta vain 39 euroa. Koska perheessä ei ole kalastajaa, ostin kalatkin marketista. Ja tämä pöttö on sähköllä toimiva. No sitten tämä ensimmäinen savustuskokeilu. Leppäpurua ja kaksi sokeripalaa puruhyllylle. Kalat laitoin folion päälle ja sitten vain ritilälle ja töpseli seinään. Tämä on varmaan tarkoitettukin ulkokäyttöön, sen verran tupsahteli höyryä ulos, ja muutama tussahdus alussa. Kuuluneeko asiaan.

Mutta tulos oli todella herkullinen. Kastoin kalat 15 min. savustuksen jälkeen suolaveteen. En ole koskaan saanut marketista näin mehukkaita savustettuja siikoja. Ostos oli nappiin osunut. Ja voihan tuolla savustaa muutakin kuin kaloja, täytyy tutustua ja kokeilla.


Siiat oli perkattu muttei suomustettu.
Suolaus ei vain mennyt nappiin. Ripottelin vielä vähän sormisuolaa valmiille kaloille. Vaatii kokeilua, jotta saa sopivan suolaveden.

2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Siika on savustettuna myös minun makuun ja meilläkin savustetaan. Tosin useimmin ahventa tai tammukkaa.
Pääset helpommalla, täällä saadaan onkia tai virvelöidä kalat ite.On se homma kyllä vaivan väärtti.
Suolaus on minunkin mielestäni vaikeinta. Kaipa harjoitus tekee mestarin ja mestaritkin harjoittelevat.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuollaisen hankinnasta mies puhui -sähköllä toimivasta. Kiitos vinkistä ja käyttökokemusksella ohjeista

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista