maanantai 21. heinäkuuta 2014

Hellepäivän keittoa ja pieni puutarhakierros

Taas mittari näytti 27 astetta. Sopivaa ruokaa tällaisena päivänä on kesäinen keitto vaan ei kesäkeitto tällä kertaa

Keitto ja siihen käytetyt ainekset (osaksi omalta kasvimaalta)


Lipstikkaa kolme vartta
Pieni kesäkurpitsa
Yksi iso peruna
Pala purjoa
Vettä

Keitetään pehmeäksi ja soseutetaan sauvasekottimella. Lisätään puoli rasiaa maustamatonta tuorejuustoa ja
kourallinen emmental raastetta
Suurustetaan lusikallisella Maizenaa. Lopuksi suolaa maun mukaan ja ihan viimeksi 1 dl kermaa.

Tämä on ihan tavallista keittoa, mutta tällä kertaa peruna ja kesäkurpitsa vähän pehmensivät lipstikan voimasta makua


Marjat aloittavat kypsymisen puutarhassa. Vadelmia ja mesimarjoja kypsyy joka päivä. Herukat antavat vielä odottaa muutaman päivän.




Luulin jo alennuspelargonioiden kuolevan pois, mutta nehän aloittavatkin uuden kukinnan entistä kauniimpina.




Ja mitäkähän mahtaa tulla näistä Tukholman Puutarhamessuilta ostamistani sipulikukista. Vartta kasvaa, muttei kukista tietoakaan. Enkä tiedä mitä ovat  nimeltään.


Nyt on tosiaan niin paahtava helle päivisin, ettei pihalla jaksa tehdä mitään. Loppuviikolla on pakko kerätä yrttejä kuivuriin. Ja rikkaruohojakin pitää kitkeä. Mustikatkin kypsyvät metsissä, joten pakko on kohta suunnata mustikanpoimintaan.

1 kommentti:

kulkuripuutarhuri kirjoitti...

Lipstikkakeitto on ihanaa! Hauska idea lisätä sulatejuustoa mukaan.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista