Keitto ja siihen käytetyt ainekset (osaksi omalta kasvimaalta)
Lipstikkaa kolme vartta
Pieni kesäkurpitsa
Yksi iso peruna
Pala purjoa
Vettä
Keitetään pehmeäksi ja soseutetaan sauvasekottimella. Lisätään puoli rasiaa maustamatonta tuorejuustoa ja
kourallinen emmental raastetta
Suurustetaan lusikallisella Maizenaa. Lopuksi suolaa maun mukaan ja ihan viimeksi 1 dl kermaa.
Tämä on ihan tavallista keittoa, mutta tällä kertaa peruna ja kesäkurpitsa vähän pehmensivät lipstikan voimasta makua
Marjat aloittavat kypsymisen puutarhassa. Vadelmia ja mesimarjoja kypsyy joka päivä. Herukat antavat vielä odottaa muutaman päivän.
Luulin jo alennuspelargonioiden kuolevan pois, mutta nehän aloittavatkin uuden kukinnan entistä kauniimpina.
Ja mitäkähän mahtaa tulla näistä Tukholman Puutarhamessuilta ostamistani sipulikukista. Vartta kasvaa, muttei kukista tietoakaan. Enkä tiedä mitä ovat nimeltään.
Nyt on tosiaan niin paahtava helle päivisin, ettei pihalla jaksa tehdä mitään. Loppuviikolla on pakko kerätä yrttejä kuivuriin. Ja rikkaruohojakin pitää kitkeä. Mustikatkin kypsyvät metsissä, joten pakko on kohta suunnata mustikanpoimintaan.
1 kommentti:
Lipstikkakeitto on ihanaa! Hauska idea lisätä sulatejuustoa mukaan.
Lähetä kommentti