tiistai 1. heinäkuuta 2014

Loma-asuntomessuilla

Olin eilisenpäivän Kokkolan osastolla loma-asuntomessuilla Kalajoella ja samalla tein pienen kierroksen messutaloihin. En halua loukata ketään, mutta minun on sanottava heti aluksi, että vaikkakin Kalajoen Hiekkasärkät ovat mitä kauneinta hiekkadyyniä, ei ole minun mieleeni loma-asuntokohteena.

Suurin osa messutaloista oli rakennettu hiekalle ilman minkäänlaisia istutuksia puista puhumattakaan. Ja autioksi myös jää. Nauttii ken haluaa. Naapureita on ainakin kaikkien lähellä.

Tässä alla muutama kuva. Menen torstaina uudestaan ja tutustun vielä metsänlaidassa oleviin taloihin. Käytän sanaa talot, koska eivät nämä mitään mökkejä ole. Huippuvarusteltuja taloja suurine terasseineen ja isoine ikkunoineen, ja tietysti kaikki talot täysin mukavuuksin. Siitä tykkäsin, että oli käytetty paljon sisustustekstiilejä ja verhoja, teki kodikkaan vaikutuksen.

Kuva näköalatasanteelta, taustalla vanhoja kesähuviloita, ne ovat mieleeni.

Hiekkaa, kiviä ja "pitkospuita".


Poreamme terassilla meren rannalla.

Tässä kohteessa oli kaunista käyttökeramiikkaa Keramikkastudio Tundra, valaisimet Design by Grönlund

Pieniä saunoja suurten terassien vastapainoksi

"Pihaistutuksia"

Viihtyisä nuotiopaikka, ravirata taustalla

Terasseja löytyi lasitettuina ja ilman.


Tekstiilit olivat mieleeni


Hauska naulakko makuuhuoneessa.

4 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Samaa mieltä.
En mene messuille, ihastelen vain kuvista.

aimarii kirjoitti...

Kovasti hienoa, muttei minun mieleistä.
Kuten arleena tyydyn katsomaan messukuviasi.

Tiina kirjoitti...

En ole kyseisillä messuilla käynyt paikan päällä, mutta yhdyn kyllä tähän mielipiteeseesi loma-asuntomessuista. Eiväthän nuo ole mitään mökkejä vaan taloja kaikilla mukavuuksilla. Ja miten ankean näköinen alue! :/ Kaipaisin vähän toisenlaisia loma-asuntomessuja...

Pelaguu kirjoitti...

Kuten jo viimeisimpään postaukseesi kommentoinkin, huviloita nämä ovat. Modernia, pelkistettyä, pihat aika vaatimattomia, onko tämä nyt sitten sitä nykyaikaa, nykyajan trendiä... Jännä, aivan kyllä erilaista tyylisuuntaa, mitä esim. näimme Suomen kaunein mökki ohjelmassa, minkälaisia mökkejä ihmisillä onkaan. Enemmänkin tulee juuri mieleen tavallisesti asuntomessut, mutta tästä on ilmeisesti kritisoitu vähän enemmältikin. Missä on tavallinen, no sanotaan sitte että vanhanajan mökkitunnelma??

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista