torstai 12. kesäkuuta 2014

Tavaran paljous

Olenkohan tullut vanhaksi, mutta minua on alkanut hieman ahdistaa tavaran paljous kotona. Kaikki kaapit ovat täynnä; astioita on yllin kyllin, vaatekaappi pullistelee, valokuvia sikin sokin laatikossa, papereita tarpeellisia ja tarpeettomia hyllyillä....  Olen päättänyt tämän kesän aikana toteuttaa uhkailuni ja karsia kaiken ei tarpeellisen pois. Tarvitsenko 40 paria kahvikuppeja, kun juon kahvinikin mukista ja kuppeja käytän vain silloin tällöin. En tarvitse. En koskaan käytä lippalakkia; minulla on kaapin hyllyllä 10 lippalakkia saatuina erinäisistä tapahtumista. Mitä varten säilytän niitä. Tätä listaa voisin jatkaa.

Ensiksi tartuin kylpyhuoneen ja wc:n siivoukseen ja sieltähän lähti muovikassillinen joko vanhentuneita tai tyhjiä rasva- yms. purkkeja. Olen säilyttänyt "varmuuden vuoksi" ja kun olen ostanut jostakin,  saanut kaksi yhden hinnalla.  Niinpä useimmissa oli parasta ennen  -päivä jo auttamattomasti ohi. Vieläkin totuuden nimessä jäi jotakin turhaa, mutta tartun vielä niihin.

Pikku-wc:täni koristaa kirpputorilta ostamani taulu, se saa jäädä
Siivous- ja karsintaurakka on pitkä prosessi, joka jatkuu.

Harmituksen aihe


Olen tämän viikon harmistellut ja tuskaillut luottokorttireklamaation kanssa. Onneksi sain omalta pankiltani hyviä neuvoja ja homma hoitui. Kaikki alkoi siitä kun vastasin FB:ssa Nike-urheilujalkine  -kyselyyn ja siinä luvattiin kengät kahdella eurolla. Maksoin kaksi euroa luottokortilla. No siitäpä se rumba sitten alkoi. Parilta taholta alkoi tulla kyselyjä ja vaateita; vaadittiin lähettämään kopio passista, valokuva, todistamaan että olen oikea henkilö. Ja samalla ikäänkuin puolivahingossa ilmoitettiin, että tervetuloa jäseneksemme (jobformiin). Jäsenmaksusta ei puhuttu mitään. Kunnes e-laskuihin ilmestyi 40 euron kuukausijäsenmaksuja. Peruutin sekä kenkätilauksen että jäsenyyden ja sain poistettua nämä e-laskut ja sen jälkeen otinkin yhteyttä pankkiini. Neuvo oli selkeä sulje luottokortti heti, näitä vastaavia on ollut paljon tämän kevään aikana. Nämä kyselevät tahot viis veisaavat peruutuksista. Toivottavasti tällä kertaa olen selvinnyt pelkällä säikähdyksellä eikä lisälaskuja tule. Sen opin, etten vastaa mihinkään vähänkään epäilyttävään kyselyyn saatikka että maksaisin luottokortilla puoli-ilmaisia tuotteita.

Puutarhan iloiset uutiset


Kauniisti kukkii ja yritit ovat kasvaneet. Saan jo omasta puutarhasta paitsi yrttejä myöskin salaatit.

Toivottavasti tulee marjojakin, mansikka kukkii.

Rentoakankaali on valloittanut koko kukkapenkin reunuksen, kauniisti kukkii.

Marja-aronian kasvu näyttää lupaavalta.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Nettitarjouksissa saa olla pidättyväinen, varsinkin ulkolaisissa.
Tänään juuri varoitettiin muutaman euron tarjouksista, joissa tavarana on jokin houkutteleva merkkituote.
Onneksi sait hoidettua luottokorttiasiasi.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista