tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kirjaston puutarhapäivä

Erinomainen idea kirjastolta viettää Violan päivänä puutarhapäivää. Päivän anti oli vaan kovin vaatimaton. Oli kirjastossa toki piha- ja puutarhakirjoja esillä muutamalla pöydällä. Mutta eteisen esittelytilaan oli tullut vain kaksi esittelijää; toinen kertoi mehiläisharrastuksestaan ja hunajantuotannosta, toisessa nurkkauksessa pariskunta valmisti risuista ja oksista kauniita koristeita puutarhaan ja myös sisälle. Kävin kahteen otteeseen katsomassa, josko Martat olisivat tulleet paikalle, mutta turhaan. Ehkäpä tulivat myöhemmin.

Ulkopuolelle oli järjestetty taimienvaihto; pöydille sai tuoda taimia ja vastaavasti ottaa mukaansa jotakin mitä ei itsellä vielä ole. Minä vein munakoison, tomaatin ja chilipaprikan taimia ja otin itselleni mausteselleriä (kuten lapussa luki), näyttää kyllä varsiselleriltä. Mitään muuta minulta puuttuvaa ei ollut tarjolla.


Selleri ja korianteri samassa ruukussa.


Käytin hyväksi myös kesäkukkien alennusmyyntiä, pelargoniat 2 euroa kappale ja orvokit 10 senttiä kappale. Ne näyttävät elinvoimaisilta, vaikkakin ovat vähän vaatimattoman näköisiä kun kukinta on vasta alullaan. Kuvia myöhemmin. Phalla on paljon keltaista kun kullero, vuohenjuuri ja keltatyrakki kukkivat. Mutta on siellä punaista ja valkoistakin


Tämä on muistaakseni siperianakileija.

Eikä pieni omenapuukaan ole hassumman näköinen vaaleanpunaisine kukkineen.


1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Sielläkö oli puutarhapäivä.
Vähänpä seuraan, kun en tiennyt. No eipä ole puutarhaakaan.
Kivasti kukkii omenapuusi ja saat jo omenoitakin.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista