keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kolmesta pienestä taimesta...

on kehkeytynyt melkoinen "pehko" mesimarjaa. Alunperin tämä paikka oli tarkoitus olla puutarhajätteiden komposti, mutta totesin jo varhaisessa vaiheessa ettei sovellu rivitalon pihalle. Niinpä täytin kasan mullalla ja istutin mesimarjan taimia. Ja nyt ne ovat kolmessa vuodessa levittäytyneet koko alueelle noin metri kertaa metri. Oli siinä reunassa yksi kuukausimansikkakin, mutta eipä ole enää. Marjojakin olen saanut maistella viime vuonna. Mesimarjat ovat tiukasti kiinni varressaan, ei ole kovin helppo syötävä. Mutta makea.


Raul-koira on löytänyt varjoisan paikan aidan seinustalta.


Ja ne kahden euron pelargoniat ja 10 sentin orvokit kasvavat hyvin ruukussa. Kyllä näistä vielä tulee kauniita kesän päälle.


Päivän keittona mattojen pesun ja muutaman työtehtävän jälkeen oli nokkoskeitto. Tein ihan näppituntumalta, nokkoset löytyivät marjapensaan juurelta.

Nokkoskeitto, siihen käytin


Nokkosia
Lipstikkaa yksi oksa (siis vain lehdet, ei vartta)
Meiramia oksa
Ruohosipulia
Korianterin oksa
Tuorejuustoa, Philadelphia 100 g - maustamatonta
Kermaa
Parmesaania
Ripaus suolaa

Keitä yrtit vedessä (noin puoli litraa)  kypsiksi, soseuta sauvasekoittimella ja lisää juusto. Lopuksi kerma ja parmesanraastetta hieman. Lipstikka on voimakkaan makuinen. Vaikka käytin vain yhden pienen oksan, tuli sen maksu esille. Parmesanraaste vähän tasoitti makua.

Pinnalla kuivattua persiljaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

çok güzel bir post! selamlar Türkiye'den :)
very nice post! Terveisiä Turkista :)

Tiina kirjoitti...

Nokkoskeitto on kyllä hyvää! :P Ja mesimarja leviää ihan hulluna, mäkin sitä revin aika kovalla kädellä välillä, kun tuntuu, että sitä on ihan joka paikassa.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista